Négy napon át folytak Budapesten a Nemzeti Lovardában a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság versenyei, ahol a kiskunhalasi lovasok remekeltek. A legrangosabb siker Fazekas István nevéhez fűződik, aki a Hirling József Lovasparkban végzi mindennapos edzéseit. A halasi lovas győzelmével negyedszázad után lett ismét egyéni, felnőtt bajnoka díjugratásban Halasnak.

Izgalmas, kétfordulós döntőben dőlt el a 2020. évi OB végeredménye múlt vasárnap a Nemzeti Lovardában. Tizenkilenc lovas került a döntőbe a 155 cm-es magasságú pályák teljesítésére felnőtt kategóriában. Végül szoros versengésben, a kiskunhalasi Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walterrel utolsó előtti indulóként hibátlant ment, majd az addig vezető Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) érkezett Lady Winterrel a fináléba. Ők egy verőhibát ejtettek, így Fazekas István örülhetett a bajnoki címnek és a vele járó 7 milliós Fiat Tipo személyautónak, amelyet a Díjugrató szakág, a KB Autoteam Kft. és az FCA CEE Kft. ajánlott fel. Katt a képgalériához!
Fazekas István: „Már minden is voltunk Walterrel, csak magyar bajnokok nem – mondta mosolyogva. Végig kiegyensúlyozott formát mutatott lovam. Az utolsó fordulóban nagyon szép hibátlant mentünk, ellenfelem pedig akadályt ütött. Nagyon örülök ennek a sikernek”.
Nagyszerű eredményt ért el Weinhardt Virág (Equest Cha-cha) a fiatal lovas kategóriában. A Kiskunhalasi LTSE sportolója a harmadik helyen várta a vasárnapi kétfordulós döntőt, amit megtartott. Virág tagja volt a Máchánszky Gyula régió csapatának, akik a fiatal lovasok csapatversenyében szereztek magyar bajnoki címet.
Weinhardt Virág (képen fent): „Ez volt az utolsó év, amikor a fiatal lovas kategóriában indulhattam és úgy gondoltam jó eséllyel célozhatom meg a bajnoki címet. Mindig győzni szeretnék, de két előttem végzett ellenfeleim előnyét már nem tudtam behozni. Cha-cha egyébként nagyon szépen ment. Jó verseny volt és a fiatal lovas csapatbajnoki cím is összejött Kiss Lizannával (Gina Rosina) és Füzér Zsófival (Nekton Calido). Sokat köszönhetünk a csapatvezetőnknek, edzőnknek, Füzér Gábornak.
Az országos bajnokság díjátadó ünnepségén és rendhagyó autóátadásra is sor került. A Nemzeti Lovardában jelenlévő vezetők, lovasok, és hivatalos személyek jelenlétében, Lázár Zoltán, kilencszeres fogathajtó világbajnok részére Juhász Tibor, a KB Autoteam Kft. Jeep Márkakereskedés ügyvezetője és Andrew Higgins, FCA-CEE ügyvezetője egy Jeep Wrangler Rubicon terepjáró autót adott át egyéves használatra a 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő Fogathajtó és Lovastorna Európa-bajnokságra történő sikeres felkészülés érdekében.

Kép-szöveg: Kovács Iván