Többszintű lovas képzést és utánpótlás nevelést végeznek a Hirling József Lovasparkban. Házon belüli edzők és az ország különböző pontjairól is megfordulnak a hazai és nemzetközi szinten elismert lovas szakemberek Kiskunhalason. Szerkesztőségünk a regnáló magyar bajnok és válogatott Fazekas István (Határőr Dózsa SE) edzésén járt.

A Hirling József Lovaspark vezetése törekszik a vendégedzők mellett saját lovas trénerek alkalmazására is. Hétköznap két alkalommal Fazekas István és Karádi Ármin foglalkozik a lovasokkal. Ők itt tartják a lovaikat és a bázisunkon készülnek a versenyekre. A Határőr Dózse SE sportolói és a lovasparkunk a szakmai otthonuk. Mi a saját versenyzőinknek tekintjük őket – mondta Rózsahegyi Róbert, a lovaspark vezetője. Kéthetente pedig Kafka Zsófia díjlovas világkupa győztes készíti fel a jelentkezőket és alkalmanként más neves hazai lovas szakembereket is elhívunk edzéseket tartani – tette hozzá a telepvezető. Hírportálunk Fazekas István edzését látogatta meg a fedeles lovardában tartott foglalkozásán. A 2020-as év díjugrató felnőtt magyar bajnoka aktív versenyző, de mellette felkészítő munkát is végez, elsősorban Kiskunhalason. A képgalériához katt ide!

Felkért a lovaspark vezetése még az elmúlt évben, hogy tartsak edzéseket a fiataloknak, de idősebb lovasokkal is foglalkozom. Vannak közöttük, akik versenyezni szeretnének és vannak, akik hobbi lovasként kívánnak újabb ismereteket, gyakorlatot szerezni. Természetesen a tapasztalat és a célok alapján osztom be a csoportokat.

Hetente két összehangolt foglalkozást tartunk Karádi Árminnal. Ő a hét első napján várja a lovasokat, alapfeladatokkal, én keddenként foglalkozom az érdeklődőkkel. Akik most gyakorolnak ők már alkalmasak komolyabb gyakorlatok végrehajtására, például az ugrómunkára. Összetett a feladat, mert a lovas tudását és a ló képességeit is figyelembe kell vennem, hogy megfelelő gyakorlatsort állítsak össze.
Folyamatos figyelmet igényel a csoport. A négy lovas megfelelő munkavégzését irányítani nagy felelősség, de figyelnek rám és betartják, amit mondok, így eredményesek az edzések. Remélem az ösztönző feladatokkal, a hibák korrigálásával, a jól végzett munka elismerésével hozzásegítem őket céljaik eléréshez, akár versenyzői, akár hobbi lovasként is űzik ezt a szép sportot – nyilatkozta Fazekas István.