A Nemzetközi Lovas Szövetség bírói továbbképzés és vizsga helyszínéül jelölte ki Kiskunhalast. A kurzust január 12-én délelőtt tartották meg hazai és külföldi résztvevőkkel a Hirling Lovasparkban.

A Kincsem Ház kávézójában gyülekeztek és regisztráltak a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által meghatározott díjugrató bírói továbbképzésen a résztvevők. A Hirling József Lovasparknak a rendezvény egyben kiváló népszerűsítési alkalom is a nemzetközi lovas életben. Kép-szöveg: Kovács Iván

A nemzetközi bírói kurzust Fugli Károly, az FEI elnökségi tagja vezette, aki elmondta, hogy a versenybírókat minden szakágban, így a díjugratásban is folyamatosan képzik, a tudásukról pedig rendszeresen számot kell adni, hogy megújíthassák bírói jogosítványukat. Ez történt most a Hirling József Lovasparkban szerdán.

A rendezvény házigazdája a lovasparkot üzemeltető Lovas és Szabadidő Központ Kft. ügyvezetője, Juhász Tibor, aki egyben a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja örömmel nyilatkozott a sportdiplomáciai eredményről. Természetesen büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen rangos nemzetközi kurzus házigazdái lehetünk. Ez egy kiváló promóciója a halasi versenyhelyszínnek és persze előnyös a halasi nemzetközi versenybíróinknak is, mert hazai környezetben vizsgázhatnak.

Juhász Tibor azt is elmondta, hogy április 29-e és május 1-je között Kiskunhalason ismét nemzetközi díjugrató eseménynek lehet házigazdája a Hirling Lovaspark. Még tavaly beadtuk a FEI felé a nemzetközi versenyigényünket. A szövetség akceptálta kérvényünket és CSI2*-os nemzetközi díjugrató versenyt rendezhetünk a nagyhagyományú május elsejei lovasnapokként is ismert rendezvényünkön. A verseny előkészítő bizottság már túl van az első egyeztetésen és hamarosan részletes programmal jelentkezünk a nagyközönség felé – nyilatkozta a magyar szövetségi szakember. Kép-szöveg: Kovács Iván