Nagy várakozás övezte a március 26-án megrendezett Félúton Fesztivált. Az idei év első nagy szabadtéri rendezvényén több ezer ember fordult meg délelőtt 10 órától a Hirling Lovasparkban. Negyvenkét csapat nevezett az ország különböző részeiből a halászléfőző eseményre, ahol a közönséget koncertek, játékok, kirakodó vásár és sok minden más szórakozási lehetőség fogadta.

Félúton találkoztak szombaton, Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban a bajai és szegedi halászléfőzés mesterei, hogy eldöntsék kié a jobb halétek. A fesztivál a főzőverseny mellett szabadidős és családi programokat kínált. Két kategóriában mérték össze tudásukat a főzésre jelentkező társaságok. A zsűri tagjai Bíró Lajos (mesterszakács, séf), Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó), Bencses Tamás (kifinomult ízlésű halkedvelő) és Horváth Kriszta (Kiskunhalasi Lovasbandérium delegáltja) voltak.

A főzés és a zsűrizés ideje alatt mindenki kedvére szórakozhatott a Kiskunhalasi Lovasbandérium által szervezett sok-sok programnak köszönhetően. A lovaspark egy hatalmas vidámpark és vursli egyvelegének benyomását keltette, felállított színpaddal, ahol folyamatosan zenés, énekes fellépők kötötték le az érdeklődők figyelmét. A jellemzően baráti és céges társaságok főző standjainál folyamatosan váltották egymást az ismerősök. A jókedv, a nevetés, a családi programok fesztelen közege kivételes hangulatot varázsoltak a Hirling Lovasparkba. Délután 3-kor hirdettek eredményt a halászléfőző verseny résztvevői számára. A rangidős zsűritag, Bíró Lajos köszöntötte a közönséget és dicsérte a rendezvényt. Finom ételeket kóstolhatott a zsűri és elismerően nyilatkozott az elkészült halászlé ételekről. 42 csapatból hirdettek kategória győzteseket és helyezetteket.

Az eredmények:

Horgászok kategóriája: 1. Laskói Ifjúsági Egyesület, 2. Haldorádó Team, 3. Kollmann Péter Pál csapata.
Halimádók kategóriája: 1. Rigó Major, 2. Dunántúli betyárok, 3. Halért Baja.
A legszebb stand címet a Konok Kunok csapata nyerte el.

Bár eredményt hirdettek a fesztiválon, a kérdés azonban továbbra is nyitott maradt, hogy vajon a szegedi vagy a bajai halászlé a finomabb. Úgy tűnik, hogy ezt csak egy újabb Félúton Fesztiválon tudhatjuk meg.

Kép-szöveg: Kovács Iván