Február 29-én történt a Magyar Lovassport Szövetség díjátadó gálája Budapesten, amely során lovasbázisunkat és a halasi lovassportot érintő elismeréseket is átadtak. Gróf Sándor Móric Díjban részesült a lovassportért tett kiemelkedő támogatói munkásságáért Rémi Gábor. Az Év Tenyésztője Prutkay Zoltán lett.

Rémi Gábor a kiskunhalasi lovasversenyek támogatójaként sokat tett a sportágunkért. Rémi Gábor méltatása az alábbiakban olvasható (fotó Somogyvári Anett).

Kötődése a lovassporthoz több évtizedes múltra tekint vissza. Személyes sportág iránti elkötelezettségét később vállalatvezetői munkakörében társadalmi szerepvállalássá, a díjugrató szakágat támogató tevékenységgé erősítette.
A FIAT Chrysler Automobiles kelet-közép-európai vállalatának kereskedelmi vezetőjeként több mint 10 éve támogatja a díjugrató szakágat. E hosszú távú sportágtámogatói elköteleződés a legrangosabb magyarországi díjugrató versenyhez, a Díjugrató Magyar Bajnoksághoz kapcsolódik. Kezdeményezésére a felnőtt díjugrató magyar bajnoki döntő fődíját, az FCA portfoliójából kikerülő FIAT személyautó modellt, az FCA CEE kelet-közép-európai vállalata egy évtizede biztosítja a Díjugrató Szakág számára. Rémi Gábor a közép-európai régióban példaértékű lovassport-támogatási szándékát az elkövetkezendő évekre nézve is irányadónak tartja a magyar lovassport hagyományainak erősítése és a szakág eredményes fejlődése érdekében.

Prutkay Zoltán a tenyésztője Ben Bendegúznak, amellyel Tuska Péter (Határőr Dózsa SE) 2019-ben a felnőtt lovastusa EB a legjobb magyar versenyzője lett 46. helyezésével. Prutkay Zoltán méltatása az alábbiakban olvasható. (fotó lovasszövetseg.hu)

1953-ban született Győrben. Szakterülete: agrármérnök, lótenyésztő szakmérnök, lovasedző. A lótenyésztő hagyományokkal rendelkező Prutkay család legaktívabb tagja, aki az elmúlt években meghatározó személyiségévé vált a hazai lovaséletnek. Ezúttal lótenyésztői tevékenységével alkotott kiemelkedőt. Korábbi nagyszerű lovai, Parancs és Viador után az általa tenyésztett, Le Cou Cou apaságú Ben Bendegúz dr. Tuska Péterrel a nyergében nem csak teljesítette, hanem hiba nélkül ért célba a 2019-es lovastusa felnőtt Európa-bajnokságon. A középmezőnyben elért helyezése a lovastusa szakág legnagyobb eredménye a 2000-es években.

Összeállította: Kovács Iván a lovasszovetseg.hu oldal nyomán