Először lesz magyar bírája a díjugrató versenyeknek olimpián Fugli Károly személyében – szól a friss MTI hír. Fugli Károly jól ismert Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban rendezett rangos díjugrató versenyekről. Az MTI-nek a következőket nyilatkozta Fugli Károly: „Rengeteg olyan apró, de fontos szabály van, amit sokan nem ismernek. A felszerelések vagy éppen a pálya technikai feltételeinek ellenőrzése. Adott esetben súlyos, nehéz döntéseket kell hozni. Egy olimpián bíráskodni ugyanúgy a szakmának a csúcsa, mint a sportolónak részt venni az ötkarikás játékokon” – mondta a szakember.

Fugli Károly 15 éve – egyedüli magyarként – ott van a sportág legnagyobb eseményein, mint a legmagasabb szintű nemzetközi díjugrató versenybíró. A nemzetközi sportdiplomata a viadalokon figyelemmel kíséri a magyar versenyzőket is. A 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatosan elmondta: nagyon örülne, ha lenne kiért szurkolni. A magyar válogatott tagjai idén júliusban, Prágában az olimpiai kvótaszerző csapatversenyen juthatnak indulási joghoz. A jövő évi ötkarikás játékokon a díjugratás küzdelmeit augusztus 2-án és 3-án, valamint 5-én és 6-án rendezik a francia fővárosban.

Fugli Károly Kiskunhalason korábban versenyszervezőként is szerzett érdemeket, de elsősorban a rangos díjugrató versenyek zsűri elnökeként ismert. A lovasszakember lesz a zsűri elnöke a Hirling József Lovasparkban, április 28 és május 1-je között megrendezésre kerülő díjugrató GP I. fordulójának, amelynek részleteiről hamarosan tájékoztatást ad majd szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium.