Finisében a „Kincsem Ház Kultúrtér” projekt készenléte. A Fazekas Mihály utca frontján található épület homlokzatára felkerült a létesítmény neve. Úgy tudjuk, a tervezett befejezési időpontnál hónapokkal előbb, heteken belül átadják Kiskunhalas közönségének is rendelkezésre álló szabadidős és kulturális teret. A május 1-i lovasverseny idején a Kincsem Ház teraszát a sportolók és kísérőik már kihasználták.

A Kincsem Ház homlokzatán, a belső, pálya felőli teraszán jól látható az új szabadidő és kulturális célokat szolgáló épület neve a Hirling Lovasparkban. A kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. hamarosan használatba veheti. A mintegy 200 milliós beruházás átadását eredetileg a nyár végére tervezték, azonban biztos, hogy korábban átadják.

A kivitelező cég, a Meszes Épszolg Építőipari Szolgáltató Kft. már a külső területét rendezi az objektumnak. A kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Kft. és Kiskunhalas város vezetése az átadáshoz leginkább illeszkedő időpontot és alkalmat egyeztetik. Információnk van arról, hogy az 1969-ben alapított Kiskunhalas Város nagydíjának bronzplasztikája őrzési helye a Kincsem Házban lesz a jövőben, amely így a létesítményt látogatók számára folyamatosan láthatóvá válik.

Kiskunhalas új kulturális, sport, szabadidős épülete környezetével a közösségi események rendezésére akár 250 fős létszámig alkalmas lesz, és jól kiegészíti a város turisztikai látványosságainak egyre bővülő tárházát.