Kibővített elnökségi ülés keretében tartott találkozót kedden Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban a Díjugrató Szakág. A lovasok és a közönség is eseményekben gazdag esztendőre számíthatnak, természetesen, amit a járványügyi szabályok engednek. Kiskunhalas nemzetközi, országos és regionális rendezési lehetőségeket kapott.

Kiskunhalason ülésezett a díjugrató szakág vezetése és a nagyobb versenyhelyszínek képviselői január 12-én. Az egyeztetés során elosztották egymás között a képviselők, hogy hol, milyen szintű program várja majd a lovasokat és rögzült az idei év versenynaptára. Katt ide a versenynaptárhoz!

Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke azt nyilatkozta, hogy az elmúlt év tapasztalatai szerint nagy a versenyzési kedv a pandémia ellenére a lovasok körében. A szigorú járványügyi szabályok betartása mellett az elmúlt évi startszámok megközelítették az előző esztendeit. A versenyhelyszínek képviselői megegyeztek, amit a szakág jóváhagyott, a 2021-es versenynaptár elkészült. Az elnök hozzátette, hogy a most következő fedett pályás időszakban biztos zártkapus eseményeket rendeznek a díjugratók, de a szakvezetés bízik abban, hogy ha javul a helyzet, akkor él a szövetség az enyhítési lehetőségekkel.

Juhász Tibor, a Díjugrató Szakág elnökségi tagja, egyben a kiskunhalasi szervezők egyik képviselője is azt nyilatkozta, hogy a lovasok biztonsága az elsődleges és az ezzel járó járványügyi korlátozások maximális betartása. A halasi lovasaréna, a Hirling József Lovaspark hét nagy verseny helyszíne lesz, ezek közül az egyik nemzetközi, a hagyományos május 1-i díjugrató verseny.

Az elnökségi tag hozzátette, hogy Halas nyitott más szakágak felé is versenyrendezés tekintetében. Egyúttal bejelentette, hogy a szabadtéri szezonban három nagy előadást is bemutatnak majd a lovasparkban a Nemzeti Lovas Színház közreműködésével. A halasi lovasbázison, a tavaly novemberben indult Kincsem Ház beruházás jó ütemben halad. Már a tető felhelyezésének fázisa előtt állnak az építők és jó esély van rá, hogy május 1-jén üzemelni fog a közösségi és kulturális centrum – nyilatkozta Juhász Tibor.

Kép-szöveg: Kovács Iván