A forróság erősödött Kiskunhalason az országos minősítő és felkészítő díjugrató verseny vasárnapi befejező napjára. Potocska Attila ott folytatta, ahol tegnap abba hagyta. Újabb két aranyat szerzett a Potocska LSE sportolója, ezzel a hétvége legeredményesebb lovasa lett. A Hirling József Lovasparkban tartott háromnapos minősítő versenyt jó főpróbának tartotta Juhász Tibor, a Díjugrató Szakág elnökségi tagja. A helyiek sem panaszkodhatnak, mert szép eredményeket értek el a halasi lovasok. (címképen Réti Dávod Nicon nevű lovával)

A harmadik versenynapon a négyévszakos és a füves pályán is folytak a versenyek. A nagy forróságban külön figyeltek a lovak hűtésére a lovasok, csak a melegítés és a verseny idején voltak a szabadtéren a hátasok. Potocska Attila minden nap szerzett elsőséget, a befejező napon kettőt is, így vitathatatlanul a három nap legsikeresebb lovasának mondhatja magát.

Juhász Tibor, a Díjugrató Szakág elnökségi tagja jó főpróbának nevezte a háromnapos kiskunhalasi országos minősítő és felkészítő díjugrató versenyt. „A championátus I. fordulója bő két hét múlva Halason kerül megrendezésre. A nevezések száma is mutatta, hogy készülnek a lovasok erre a versenyre és fontos nekik gyakorlás, a hely ismerete. A Hirling Lovaspark abban szerencsés helyzetben van, hogy egy versenyhelyszínen áll rendelkezésre füves és textiles pálya. Ez nyugaton sokkal elterjedtebb. Sok szép pályát láthatott a közönség és a szakma. Bízom benne, hogy július 25 és 27 között, az I. fordulójában sok lovas startol és egy sikeres championátus I. fordulóval gazdagszik a szakág – mondta a szakági vezető.

Réti Dávid, aki a füves pálya 130 cm-es körét nyerte Niconnal elismerően nyilatkozott a szervezésről és örömmel a formájáról. „Halassal szemben elfogult vagyok, mert több évtizedes, sok szép emlék fűz hozzá. De elfogultság nélkül állítom, hogy a jó versenykörülmények mellett a lovasokra is gondolnak a szervezők és mindig meglepnek valami kedves, a lovasokat összehozó kiegészítő programokkal, amit a lovastáraim nevében is köszönök. A versennyel összefüggésben annyit mondhatok, hogy Niconnal régóta együtt dolgozunk. Gyakorlott páros vagyunk és a vadász számban elért győzelem is az súgja jó úton vagyunk” – mondta Réti Dávid.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató, a sikeres szervezés mellett a helyi lovasok teljesítményére is büszke. „Bennünket, a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE-t elsősorban a felkészítő számok érdekeltek. Azt kell mondjam , hogy nagyon szép helyezéseket értek el lovasaink. Győzelmekkel, érmes eredményekkel gazdagodott klubunk. Ezúton is gratulálok a bandérium lovasainak és köszönöm a helytállást” – zárta gondolatait a versenyigazgató.

A vasárnap (177 start 4 füves, 8 textiles, 3 felkészítő szám) első helyezettjei, az alábbiakban olvashatók!

Textiles pálya:

28.) 100 cm, 4 éves lovak stílusversenye (8 induló)

Potocska Attila, ONLY ME REUVEKAMP’S, Potocska LSE, 0 hp, 78,64 mp, összpont 8,10

29.) 105 cm, kezdő lovasok versenyszáma ideális időre (9 induló)

Such Lilla, PAPILLON 54, Potocska LSE, 0 hp, 79,05 mp, eltérés 1,95 mp

30.) 115 cm, ifjúsági, kétfázisos, megszakítás nélkül versenyszám (11 induló)

Szabó Sándor, KÁRMEN M, Mezőhegyesi Ménes KH SE, 0 hp, 29,30 mp

31.) 115 cm, 5 éves lovak, kétfázisos, megszakítás nélkül versenyszám (3 induló)

Mátyás Edina Daniella, GIDRAN XXXII-28, Mátyás és Fiai Kft. 4 hp, 35,46 mp

32.) 125 cm, 6 éves lovak versenyszáma időre (4 induló)

Sándor Balázs, CHE CHE R.CS., Sándor Lovasfarm Kft., 0 hp, 80,68 mp

33.) 135 cm, nyitott, kétfázisos, megszakítás nélkül versenyszám (4 induló)

Potocska Attila, RÁDIHÁZA-ELŐTÁNCOS, Potocska LSE, 0 hp, 37,76 mp

Füves pálya:

34.) 105 cm, nyitott, versenyszám időre (15 induló)

Unger Fanni, DER STERN, SomLó Térség Lovas Egyesület, 0 hp, 59,34 mp

35.) 110 cm nyitott, versenyszám időre (45 induló)

Fekete Luca, ARIANE 413, Horváth Lovassport Egyesület, 0 hp, 51,57 mp

36.) 120 cm nyitott, versenyszám időre (18 induló)

Sugár Viola, NUANCE VAN DE CELIEBURG, Kalafarm SE, 0 hp, 65,10 mp

37.) 130 cm nyitott versenyszám, csak időre (10 induló)

Réti Dávid, NICON, Equitania LC, 63,04 mp, 0 hp

A teljes eredménylistákhoz kattints ide!

Írta Kovács Iván, képek Katusné Gudmon Kata