Borult, kissé szeles, 20 fok körüli időjárásban versenyeztek a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató és Grand-Prix harmadik napján a lovasok. Hét versenyszámot rendeztek szombaton a Hirling Lovasparkban, ebből három döntőt, a gyermek, az öt és hat éves lovak Grand-Prix fináléját tartották meg. A nap során 184 startot láthatott a közönség. Ifj. Szabó Gábor megint kimagasló teljesítményt nyújtott.

A hét versenyszámból az első ötöt a füves arénában rendezte meg a Lovas és Szabadidő Központ Kft. szervező csapata. A nap első körében, a 12. nyitott versenyszámban 125 cm-es pályán 30 induló versenyzett időre. Az 1. helyen Kovács Ádám (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) TIMPEX HOLLYDAY nyergében végzett (0 hp, 54,53) közel három másodperces előnnyel. A képgalériához katt ide!

A 13. versenyszámban, az amatőr GP kvalifikációban 120 cm-es akadályok vártak a lovasokra. A kört kétfázisos megszakítás nélkül értékeléssel bírálták el.  A 19 indulóból a Diva Sport Lovasklub sportolója, Hajdú Petra hibátlanul teljesítette mindkét fázist, a másodikban pedig a leggyorsabbak voltak BOGNÁR HAMVAS-sal, a 8 éves sötét pej herélt lóval.

A nap legtöbb startját a 14. versenyszám, a 135 cm nyitott és fiatal lovas U25-GP kvalifikáció hozta 51 indulóval. A csak időre rendezett számot a tegnapi 130 cm-es győztes páros hozta az első helyen. A több lóval is kitűnő formát mutató, kétszeres magyar bajnok ifj. Szabó Gábor (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) TIMPEX FÉNYÉV-vel hibátlanul mentek és magabiztosan nyertek (0 hp, 66,29).

Fiatal lovas kategóriát Szuhai Péter (Gyula Farm Miskolc LSC) CHILLING OUT-tal hozta az első helyen hibátlan lovaglással, 74,93 másodperces idővel.  A fiatal kategóriában a helyi lovasok örömére Füzér Zsófi, (Kiskunhalasi LTSE) ZARA-val bronzérmes helyen végeztek (0 hp, 78,78).

A nap legmagasabb, 145 cm-es akadályokkal nehezített körét a nyitott + GP kvalifikációt ismerős páros nyerte meg. A Timpex Nyíregyháza Lovas Klub lovasa, ifj. Szabó Gábor ezzel duplát duplázott, mert a tegnapi TIMPEX BÖLCSÉSZ-szel aratott sikerét megismételte. Hibátlanul a leggyorsabbak (75,59) voltak az időre rendezett megméretésben.

A nap első GP döntőjét a gyermek kategóriában rendezték meg. A 16. versenyszámban 125 cm pálya várt a hat startolóra. A számot időre, egyszeri összevetéssel értékelték. Utóbbira nem került sor, mert bár két hibátlan eredmény született, de mindkettőt a Mórhalmi LSE sportolója, Kiss Maja érte el különböző lovakkal, így nem került sor összevetésre.

A Gyermek Grand-Prix végeredménye:

1. Kiss Maja CHACCO (Mórahalmi LSE) 0 hp, 71,78 (edzője Füzér Gábor)
2. Kiss Maja QUIPARA Z, Mórahalmi LSE    Nyitott    0 hp, 72,24
3. Szuhai Rodrigo QUALINA (Diósgyőri VTK) 4 hp, 72,49 (edzője Szuhai Gyula)

A 17. versenyszámot, a 125 cm-es 6 éves lovak GP fináléját időre rendezték késő délután, egyszeri összevetéssel. A lovak versenyét – tekintve, hogy megelőzően is a filces pályán tartották – a négyévszakos pályára vitték a rendezők. Az alappályán a 23 indulóból nyolc hibátlan eredmény született, közöttük az összevetés döntött. Az utolsó előttiként startoló Berkes Máté mindjárt az első akadályoknál figyelemre méltó rövidítésekkel és tempósan kezdett, tekintve, hogy előtte három hibátlan összevető volt már. A kockázatos manőverek végigkísérték a pályáját, a bátor vállalkozás pedig meghozta a sikert és győzött CHACCO SZ nevű sötét sárga heréltjével.

A 6 éves lovak GP fináléjának végeredménye:

1. Berkes Máté CHACCO SZ (Gyula Farm Miskolc LSC, összevetésben 0 hp, 37,79
2. ifj. Szabó Gábor JULIUS HV (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) 0 hp, 38,02
3. Babinszki László KÍRA (GERBER BIRTOK) 0 hp, 38,30

A nap utolsó versenyszámában, az 5 éves lovak GP fináléjában 21-en startoltak. A 115 cm-es pályán, időre versenyeztek, egyszeri összevetés    sel a lovasok. Az alappályát nyolcan vették hibátlanul. Közülük egy visszalépés miatt végük heten vetettek össze. A hetes összevető csapatból hatan is hibátlant mentek. A Timpex Nyíregyháza Lovas Klub sportolója ifj. Szabó Gábor azonban ma verhetetlennek bizonyult és Borgia nevű lovával a leggyorsabban fejezték be a végjátékot. Ezzel vitathatatlanul a nap embere lett, mert harmadik győzelmét aratta.

Az 5 éves lovak GP fináléjának végeredménye:

1. ifj. Szabó Gábor BORGIA (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) 0 hp, 37,16
2. Kovács Henri CALDATO (Morris Lovas SE) 0 hp, 39,07
3. Burucs Borbála MIAMI DE GARDER (Viktor-i Sportegyesület) 0 hp, 39,86

A teljes eredménylistához katt ide!

A nem logozott képek Gudmon Kata fotói