Barátságtalan, esős, szeles, helyenként viharos időben, mégis jó hangulatban folyta szombaton a Hirling József Lovasparkban rendezett II. Félúton Fesztivál. A halászléfőző mestereket invitáló gasztro-kulturális eseményre 22 csapat nevezett és vitte zsűri elé a különböző módon elkészített étkeket. A főző rendezvényt zenés betét programokkal, családi rendezvényhelyszínekkel színesítették a szervezők, és persze jókedvű barátkozások jellemezték.

Kitett magáért a Kiskunhalasi Lovasbandérium ismét. Az elmúlt évben indított merész vállalkozásuk, mely szerint a szegedi és bajai halászlé hívei félúton mérjék össze főzőtudásukat Kiskunhalason, lelkes közönségre talált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a zord időjárási előrejelzés ellenére 22 csapat nevezett a jellemzően hűvös szeles, helyenként esővel tarkított találkozóra.

A főzőverseny zsűrije is erősen kötődik a rendezvényhez, mert gyakorlatilag nem változott az előző évhez képest a Bíró Lajos és Segal Viktor vezette ítész csapat. Ez hiteles összehasonlítási alapot is eredményezett az elmúlt évi főzőteljesítményekhez, amit az értékeléseknél meg is osztott a bíráló bizottság a közönséggel. A családi programon légvár, horgászat, mobil játszóház, körhinta, népi fajátékok, homokkép-készítés, csillámtetoválás, arcfestés és henna is várt az érkezőkre. A Kreatív Tündér alkotóháza és az Emese Kis Csillaga Alapítvány magyar népmesék világát megelevenítő könyvei és társasjátékai is részei voltak a szabadidő eltöltés lehetőségeinek.

A főzőversengés és a barátkozás mellett élőzene szolgálta a jó hangulatot. Pápai Kíra, Csorvási Zoli és barátai, Gusztos Bence és Veiger Csaba jóvoltából a színpadon egymásnak adták a mikrofont a fellépők és lélekmelegítő dalokkal, zenékkel szórakoztatták a közönséget. A kíváncsiskodó látogatók tucatnyi kézműves termékek árusai között válogathattak és persze a délalföldi ínyencek is megtalálták számításukat a vendéglátó standok étel és italkínálatában.

Rózsahegyi Róbert, a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke kettős érzésekkel nyilatkozott. Sokat beletettünk az előkészítésbe és a szervezésbe, ezért aggódva figyeltük az időjárásjelentést, de sajnos pont a rendezvény napjára, szombatra tetőzött a hidegfront és annak minden előnytelen hozadéka. A hideg, szeles, esős idő ellenére mégis jó hangulatú rendezvény kerekedett ki, létszámban némileg kevesebb résztvevővel, mint tavaly.

A hitünk töretlen és az a 22 csapat, amelyek láthatóan jól érezték magukat biztattak minket a folytatásra, csakúgy a közönség. Eszünkbe nem jut feladni, sőt a Félúton Fesztivált folytatjuk és ezúton köszönjük az árusoknak, segítőknek, a csapatoknak, a zsűrinek, hogy jelenlétükkel erőt adtak nekünk. Ezúton gratulálok a szervezők nevében a győztes és helyezett főzőcsapatoknak és kérjük őket, hogy jövőre mindenki hozzon magával még egy csapatot!

A halászléfőző verseny végeredménye (1-3 helyezettek):

Szegedi halászlé kategória:

1.Virabel Team

2.Olajos Halak

3. Hal-Huszárok (Bandérium)

Egyéb halászlé kategória:

1.Laskói Ifjúsági Egyesület

2.Mentősokk

3.Diana Vadásztársaság

Bajai halászlé kategória:

1.Kárpát-medence Halászléfőző Bajnoka

2.Axiál

3.Ízvadászok

A szuper bajnoki címet a Kárpát-medence Halászléfőző Bajnoka együttese nyerte.

Kép-szöveg: Kovács Iván