Szabadidőslovas versenyt rendeztek Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban június 10-én szombaton. A sporteseményen kiskunhalasi és környéki, a lovassporttal még csak ismerkedő lovasok mérték össze tudásukat nyolc versenyszámban. A helyi lovasok felkészültek voltak és jól szerepeltek – nyilatkozta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató. (címképen Takács Eszter /Kiskunhalasi Lovasbandérium SE/ Bicarloval az eredményhirdetésen)

A halasi szabadidőlovas verseny a Magyar Lovassport Szövetség Szabadidőlovas Szakág szabályzata alapján került megrendezésre a lovaspark négyévszakos, filces pályáján. Rózsahegyi Róbert nem csak, mint versenyigazgató, hanem mint a pályára lovast versenyezni küldő egyesületi vezető is értékelte az egésznapos rendezvényt.

A szabadidőlovasok is különböző lovas tudásbéli szinteket képviselnek. Ez a szakág igazából a hobbi lovaglás előszobája, ahol szabályozott keretek között mérhetik össze tudásukat a lovasok. Erre a versenyre elsősorban helyből és a megyéből érkeztek lovasok. Futószáras, különböző ügyességi kategóriák és díjugratás szerepelt a körökben. Összesen negyvenkét startot láthatott a főleg hozzátartozókból álló közönségünk. A teljes eredménylistákhoz katt ide!

Összességében egy biztonságos, a lovasok számára hasznos és sikereket hozó spoteseményt rendeztünk a lovasparkban. Már kezdő szinten is sikerélményhez juthat a lovas, hiszen díjszalagot, kupát kap a teljesítményéért. Ez egy motivációs erőt ad a folytatáshoz a kezdő lovasoknak. A szabadidőlovas eseményeknek pont ez a lényege. Felmérni a teljesíthető feladatokon keresztül a lovas tudást, ami az előrelépés alapja.

A Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnökeként azt mondhatom, hogy van utánpótlásunk és jó úton haladnak kezdő lovasaink. Felkészültek a bandérium legfiatalabbjai és győzelmeket, érmes helyezéseket szereztek maguknak és egyesületünknek. Ezúton köszönöm a kitartásukat és a szülők támogatását, mert nélkülük ez nem mehetne. Gratulálok a lovasainknak!

Lovasparkunk készül a következő versenyekre, amelyekből lesz bőven a nyári szezonban, ami jó program lehet a lovasparkba látogató vendégeinknek. Legközelebb július 7-9 között lesz egy országos díjugrató versenyünk és nagyon készülünk a július 27-29 (csütörtök-szombat) között megrendezésre kerülő díjugrató championátus I. fordulójára – zárta nyilatkozatát a Hirling Lovaspark telepvezetője.

Kép-szöveg Kovács Iván