Már nem először tart hétvégi edzéseket Kafka Zsófia díjlovas világkupa győztes a Hirling József Lovasparkban. Szeretik és kérik szakmai segítségét a térség lovasai, a létesítmény vezetése pedig rendre meghívja. Szívesen jön Halasra tudtuk meg tőle. Úgy látja folyamatosan fejlődnek az itt  munkát végző sportolók és örömmel mondta, hogy a bázis infrastruktúrája is észrevehetően korszerűsödik.

Három fős csoportokban, két napon át tartott tréningeket a hétvégén Kafka Zsófia a Hirling József Lovasparkban. A világkupa győztes díjlovas foglalkozásaira hobbi, amatőr és első osztályú sportolók is feliratkoztak. Minden szinten tud hasznosat adni tudta meg szerkesztőségünk. Katt ide a képgalériához!

A ló képességei adottak és a lovasoké is, de ezek befolyásolhatók, fejleszthetők – mondta Kafka Zsófia. Elsősorban ugró lovasokat készítettem fel a hétvégén Halason, de a tavalyi felnőtt EB-n egyéniben 46. military versenyző Tuska Péter is eljött leckét venni. Militaryban az ugró és terep versenyen túl a harmadik szám a díjlovaglás. Tehát biztos hasznosak lesznek Péter számára az itt gyakoroltak.

A legnépszerűbb szakág kétségtelen a díjugratás itthon és külföldön is – erősítette meg a világkupa győztes edző. Az ugrás képessége a lónak alap, de hogy azt az ugrást hogyan végezze el, hogy az akadály elé hogyan érkezzen a ló, azt bizony alapos idomító munkával kell fejleszteni. Ebben a két napban az idomító feladatokból kaptak sokat a sportolók sok más mellett persze – tette hozzá Zsófia.

Tudásban változatos szintű lovasok jelentkeztek a hétvégi kurzusra. Próbáltam már a csoportokat is úgy összeállítani, hogy a képességek terén közel legyenek egymáshoz a résztvevők, így egységesebben tudtunk haladni a foglalkozásokon. Szeretek Kiskunhalasra jönni. Őszinte örömmel látom, hogy egyre jobbak a körülmények. A térségnek az első számú lovas központja a Hirling József Lovaspark – jelentette ki Kafka Zsófia.

Kép-szöveg: Kovács Iván