A városvezetésnek, a képviselőknek és a meghívott vendégeknek bemutatták az elkészült Kincsem Házat péntek késő délután a Hirling Lovasparkban. A meghívottak és a sajtó bepillantást nyert az új létesítmény lehetőségeibe. Az épület bemutatót követően a lovasparkban a Kincsem című zenés-dalos feldolgozást láthatta az érdeklődő közönség a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

A héten már kiállításokat és kulturális eseményeket a nagyközönség elé táró létesítmény kész Halas kulturális és szabadidős programjaiban részt venni – közölte az üzemeltető Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. képviselője. A pénteken 18.30-kor kezdődött bemutatón tájékoztatást kaptak a meghívottak az épületben rejlő kulturális, szabadidős rendezvények elhelyezhetőségére vonatkozóan.

A jelenlévő önkormányzati képviselők és vendégek előtt Fülöp Róbert polgármester örömét fejezte ki köszöntőjében az új kulturális tér létrejöttével. Mint mondta Kiskunhalas köz és kulturális életében egy fontos szervezőközpont jött létre, ami jól összefér a korábbi, elsősorban lovas eseményekről ismert Hirling Lovaspark folyamatosan alakuló profiljával.

A polgármesteri köszöntőt követően Pintér Tibor és Ilyés Jenifer elénekelték a Kincsem című dalt, amely egyfajta előzményeként szerepelt az esti, Nemzeti Lovas Színház által bemutatott Kincsem című előadásnak.

Juhász Tibor, a kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője kalauzolta el az épületben a vendégeket. Az ügyvezető bemutatta a rendezvénytermeket és az éppen folyó kiállításokat. A bejárás során a vendégek a Százszorszépföld Egyesület által felkínált, helyi étel és ital különlegességekből is kaptak ízelítőt.

Az épület bemutatót követően a meghívott vendégek a nagyközönséggel együtt megtekintették a Hirling Lovaspark arénájában este fél nyolckor rendezett, a Nemzeti Lovas Színház által előadott Kincsem című zenés-dalos darabot. Képgalériához katt ide!

Szöveg: Kovács Iván, képek: Anda Péter