Szombaton a harmadik versenynappal lezárult a Kiskunhalason megrendezett (június 6-8) nemzeti díjugrató verseny. 126 startot láthatott a közönség. A 10 versenyszámban 3 felkészítő kört tartottak, ismét vegyes talajon textiles és füves pályán mutatkoztak be a lovasok. Kovács Henri (Morris Lovas SE) lovaival duplázott füvön megint. Kiemelkedett Miklovics Kata, aki 3 körben is győzni tudott. A versenyigazgató Rózsahegyi Róbert családias légkört fogalmazott meg a három nap után, ahol szerencsére a fiatal helyi lovasok biztató eredményeket értek el. Karádi Lászlón emzetközi pályaépítő kiváló pályákat alakítoit ki.

Szombaton befejeződött a Hirling József Lovasparkban rendezett háromnapos nemzeti díjugrató verseny. A szervezők 36 versenyszámban biztosítottak lehetőséget a lovasoknak. Textiles és a füves pályán lehetőséget kaptak a lovasok. Utóbbi alkalom volt az augusztusi championátusra történő gyakorláshoz. Az időjárás kegyeibe fogadta a háromnapos rendezvényt, mert kellemes, kora nyári körülmények fogadták a résztvevőket.

A füves pályán Morris Lovas SE díjugratója Kovács Henri kiegyensúlyozott, jó formát mutató versenyzéssel magazbiztos győzelmeket ért el (tripla dupla, az-az mind a három napon megnyerte a két legmagasabb számot). Rajta kívül is voltak, akik több győzelmet szereztek a hétvégén, így Zvelihár Barbara (Kakuk Lovasudvar SE,) Milkovics Kata (Molnár János SE) és Krucsó Karolina (Krucsó Lovasklub) is többször tarthatott győzelmi trófeát a magasba.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató, a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE nevében úgy fogalmazott, hogy családias légkör jellemezte versenyt és ahhoz képest, hogy párhuzamosan Bábolnán nemzetközi verseny folyt a startszámok megfeleltek a várakozásnak. Örömét fejezte ki amiatt, hogy a Hirling Lovaspark versenyzői szép eredményeket értek el és biztató teljesítményeket láthatott a fiatal, kezdő lovasok részéről is a hazai közönség. A szervezőknek egyben jó technikai felkészülés volt a hétvégi verseny az augusztus 2-a és 4-e között – várhatóan nagy létszámot hozó – Championátus I. fordulóra.

A szombati első helyezett lovasok:

105 cm kezdő lovas vrsz. (filces pálya): Metzger Luca, Déva Delila (EQUI-KING LSE)

105 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)

115 cm nyitott vrsz. (filces pálya): Milkovics Kata Lambrusco (Molnár János SE)

120 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Milkovics Kata Dolcevita (Molnár János SE)

125 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, Kanato IC (Morris Lovas SE)

135 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Kovács Henri, The Flash (Morris Lovas SE)

110 cm nyitott vrsz. (füves pálya): Zvelihár Barbara, Kendra (Kakuk Lovasudvar SE)

A részletes versenyeredményekhez kattintson ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván/nem logozott fotók: Katusné Gudmon Kata