Az ünnepi hétvégén rendezték meg Kiskunhalason a Grass Masters sorozat (a füves pályák bajnoka) II. fordulóját. A három napon harminchárom versenyszámot benne 341 startot láthatott a közönség. A versenyszámok között egy különlegesség, egy ride and drive (lovagolj és vezess) erőpróbát is tartottak. A füves pályán a Grass Masters sorozat keretében 15 kört láthattak a nézők, 18 versenyszámot pedig a textiles pályán rendeztek meg a Hirling József Lovasparkban. A füves pályaverseny legeredményesebb lovasa Krucsó Szabolcs (címképen) volt a hétvégén.

Egy új sorozat, a Grass Masters sorozat (a füves pályák bajnoka) II. fordulóját rendezték meg Kiskunhalason a múlt hétvégén. A füves pályák mellett a textiles pályán is összemérhették tudásukat a lovasok. A nyitó pénteki napon az égikkel is csatát kellett vívniuk a lovasoknak, no meg a szervezőknek.

Az időjáráselőrejelzés szerint péntekre verőfényes napsütésre számítottak Kiskunhalason, de ember tervez isten végez. Kora reggel egy felhőszakadás szerű zivatar zúdult a Hirling József Lovasparkra. Szerencsére a jól előkészített és megfelelő vízelvezetéssel rendelkező Suti István (a textillel kevert homokos borítású) pálya jól nyelte a vizet és mindössze negyedórás csúszás után elkezdődhettek a napi körök.

A délutáni füves versenyig pedig az aréna gyepszőnyege is ideális feltételeket nyújtott. A lovaspark szervezői a napi versenyszám elosztásokban délelőttönként a négyévszakos pályát, délutánonként pedig a füves arénát jelölték a különböző nehézségű körök résztvevői számára. A második versenynap utolsó körének pedig egy különleges versenyszámot, a ride and drive-ot kínálták a szervezők. Ebben az a jelentkezők a ló és a gép, (egy Jeep személyautó) együttes igénybevételével mérték össze tudásukat a különböző feladatok elvégzése során.

A Grass Masters sorozat II. fordulójának főszereplője egyértelműen Krúcsó Szabolcs, aki füves pályákon minden nap kiválóan teljesített lovaival. Az utolsó vasárnapi végjátékban pedig a kis, a közép és a nagy kört is megnyerte a Krucsó Lovasklub sportolója. A helyi lovasok, a textiles pályákon hozták lázba kiváló helyezéseikkel a halasi lovasbarátok. A Kiskunhalasi LTSE lovasai közül a textiles pályán 1. helyezést szerzett Füzér Gábor Orito 2-vel. Ugyancsak első lett Füzér Zsófi Helga La Bombae De Preost-tal. Második helyezést szerzett Bölecz Virág Ráhel Chicago Dream-mel. A Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa lovasa, Fazekas István El Clasico-val nyert egy aranyérmes helyezést a négyéves lovak versenyében.

A Ride and Drive Vadász party, magasság 100 cm, csak időre eredménye:

1. Bori Vivien, ZSÁKAI PICASSO, Gyömrői Tövesmajor LE, 92,05 mp, 0 hp

2. Kövesdi Adél, MÁZLI, Orion Lovas SE, 98,53, 4 hp

3. Krucsó Karolina, BOGNÁR CSITRI, Krucsó Lovasklub, 98,86 mp, 1 hp

A Grass Masters II. forduló vasárnap számainak első helyezettjei:

115 cm, gyermek, időre egyszeri összevetéssel versenyszám:

1. Cselovszki Szófia, FAKTOR, Orion Lovas SE, 16 hp, 69,80 mp

115 cm, ifjúsági, időre egyszeri összevetéssel versenyszám:

1. Pál Hanna Iringó, MANDULA, Viktor-i Sportegyesület öv. 4 hp 45,78 mp

145 cm, Nagy kör, időre egyszeri összevetéssel versenyszám:

1. Krucsó Szabolcs, CHACCITO, Krucsó Lovasklub öv. 0 hp, 43,73 mp

135 cm, Közép kör, időre egyszeri összevetéssel versenyszám:

1. Krucsó Szabolcs, CHOCOLATE BROWN, Krucsó Lovasklub 0 hp, 63,87 mp

120 cm, Kis kör, időre egyszeri összevetéssel versenyszám:

1. Krucsó Szabolcs, CHOCOLATE BROWN, Krucsó Lovasklub öv, 0 hp, 31,32 mp

A háromnapos verseny sorozat teljes eredménylistája a ide kattintva érhetők el! A cikkben lévő képeken a napi győztes lovasok láthatók!

Szöveg: Kovács Iván, a nem logozott fotók: Katusné Gudmon Kata