Helyi termékek bemutatásával vegyített, lovas kulturális hagyományokat felelevenítő programot láthatott Kiskunhalason a közönség szombaton a Hirling József Lovasparkban. A komplex helyi értékeket bemutató egynapos eseményen minden korosztály megtalálta a kikapcsolódási lehetőséget.  A legnagyobb közönségsikert Füzér Gábor (Carina) érte el, aki 184 cm-es magassággal nyerte a kitartásos magasugratást (címképen).

A program átfogó céljaként tűzték ki, hogy a ma Kiskunhalason és vonzáskörzetében élők számára élményszerűen mutassa be a közös múlt értékeit, tegye élővé annak közösségi megtartó erejét. Ezt a célkitűzést teljességgel elérték a rendezők, mert sokan kilátogattak a Hilring József Lovasparkba és láthatóan élvezték a programok kínálta lehetőségeket. A képgalériához katt ide!

A magyar lovas és huszárhagyományokat 1997 óta szervezetten ápoló Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna kűrjei és karusszel bemutatója nagy tetszést aratott. Az egyes bemutatók között vagy alatt a gyermekfoglalkoztatás gyakorlott segítők kíséretében kötötte le a legkisebbeket. A lovaspark lelátóin az arcukat kreatív mintákkal lefestett gyerkőcöket lehetett látni, merthogy a program részeként arcfestést beiktattak a szervezők.

A vendéglátás terén különleges sörök fogyasztására adott lehetőséget a nem rég Kiskunhalason létrehozott és üzemelő Oasis Brewery sörgyár sátra. A finom kávék pörkölési technikáját is bemutatta a Százszorszépföld Egyesület által meghívott szakember, de a helyi készítésű limonádé is népszerűnek bizonyult. A kürtőskalács helyben sült és kígyózó sorok álltak a készítők standja előtt.

A díjugrató bemutató leglátványosabb eleme a Halason nagy hagyományokkal rendelkező kitartásos magasugratás volt. A lovasoknak egy hatalmas kőfalat imitáló akadály felett kellett átugratni lovaikkal és a sikeres gátvételt követően egyre emelték a magasságot. A tét, az 500 ezer forint elosztása is nagy terhet rótt a versenyzőkre.

közönség óriási tapssal jutalmazta a sikeres akadályvételeket. A helyi lovas barátok nagy örömére a Kiskunhalasi LTSE sportolója, Füzér Gábor Carina nevű lovával 184 cm-es magassággal nyerte a számot. A halasi lovas versenyen kívül további emelést kért és csak hajszánon múlott, hogy nem ugratták át a 194 cm-es magasságot.

A lovasparkba szervezett Lovas majális késő délutánig kötötte le az érkező vendégeket. Úgy tudjuk a nyár még hátralévő részében szerveznek hasonlóan család és gyermekbarát programokat a Hirling József Lovasparkban. A Lovas majálisról a Halas Televízió hétfő esti híradójában láthatnak további összefoglalót és a szerdán megjelenő Halasi Tükör is beszámol az eseményről.