Megőrizték az ünnep varázsát, sőt a célt messze túlteljesítették a Hirling József Lovaspark szervezői. December 6-án, nagyszabású Online Lovas Mikulás rendezvényt szerveztek a lovasbázison a Nemzeti Lovas Színházzal, több civil szervezettel és magánszeméllyel közösen.

Az eseményt délelőtt 11-től 18 óráig az egész világ láthatta az online közvetítésnek köszönhetően.  A színes programokkal teli műsorból országos médiumok is csemegéztek. Az ország egyetlen Lovas Mikulás ünnepsége online a Kiskunhalasi Lovasbandérium szervezésében, a Nemzeti Lovas Színház és más segítő szervezetek közreműködésével történt vasárnap. A szervezőcsapat vezetője Rózsahegyi Róbert és társai közleményben fejezték ki a célkitűzéseiket. A képgalériához katt ide!

December hatodika Szent Miklós püspök emléknapja, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretettével a karácsony előhírnöke, az igaz hit védelmezője. A legfontosabb dolog a kialakult helyzetben, hogy legyen hitünk és szeretet költözzön a házakba. Éppen ezért a gyerekeket és felnőtteket sem lehet varázslat nélkül hagyni. A mai modern technikának köszönhetően online is lehet igazi élményt adni. Ezt sikerrel vittük véghez Mikulás napján, közel hétórás, folyamatos programsorunkkal – nyilatkozta a szervezők nevében a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke.

A rendezvény egészét két honlapon is egyenesben követhették a vélelmezhetően többségében gyermeknézők, de a legnagyobb közösségi média felületen is többször élőben jelentkezetek az egyes programokkal.

Az események két helyszínen folytak. Az úgynevezett rendezvény központban (VIP épület) Manóházat építettetek az alsó szinten, a felsőszinten pedig az Óperencián túli üveghegyeket szimbolizáló díszlet várta a fellépőket, amely mellett egésznap készült Sáli Levente festőművész alkotása, amely jótékonysági árverésen segíti majd a rászorulókat.

A fedeles lovardásban látványos lovasbemutatók történtek. Bemutatkoztak a halasi lovastornászok, a huszárbandérium férfi és hölgy lovasai. A legnagyobb szabású lovas jelenetek a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházhoz köthetők. A társulat tagjai szabadon idomítást, trükklovas bemutatót vittek színre és különböző, az ünnepi hangulathoz illő betétdalokat, jeleneteket adtak elő.

A Mikulás folyamatosan járta Kiskunhalas utcáit, vitte a Manóházban készült ajándéktárgyakat a címzettekhez, mint ahogy a bázison sült kürtős kalácsot is. Az eseményeket a Clypmyhorse online lovas televíziós társaság közvetítette a világ felé és több országos médium is szemezgetett a programokból. Jelen volt az M1 TV, a M2 Petőfi TV, de a HírTV is járt a lovasbázison.

A rendezvény este 6 órakor zárult egy online, a nézőkkel interaktív kerekasztal beszélgetéssel, amelyen Pintér Tibor, Rózsahegyi Róbert, Horváth Patrik és más szereplők, szervezők vettek részt. A rendezvény fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár volt.

Kép-szöveg: Kovács Iván