A városháza dísztermében Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester adták át a 2020. évi sportdíjakat június 4-én. A megjelent hét sportág képviselői közül a lovas barátok több a lovapssporttal kapcsolatos díjazottnak örülhettek.

A városháza dísztermében megrendezett ünnepségen köszöntötték azokat a versenyzőket, sportvezetőket, edzőket, akik az előző évi teljesítményük alapján méltóak voltak a kitüntetésekre.

Az elismeréseket a városvezetők adták át, a sportolókat Juhász Gábor méltatta. A lovassportkedvelők nagy örömére domináltak a különböző lovas szakág.

Az év női sportolója Weinhardt Virág díjugrató lovas, a férfi sportolója pedig Fazekas István díjugrató lovas lett.

Az év utánpótlás csapata díját a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna csapata (Benke Anita edző, Ács Alexandra edző, Béressy Réka, Futó Eszter, Gillich Bori, Gyenizse Luca, Imgrund Grete, Karaszi Judit, Nagy Olívia, Rékasi Dorka, Rózsa Zsanka Zsófi, Török Réka, Vancsura Ilona, Vizi Zsófi) nyerte.

Gratulálunk a díjazott lovas sportolóinknak, jó egészséget és további sok sportsikereket kívánunk részükre! Hajrá Lovasok!

Szöveg: Kovács Iván, fotók: Szilágyi Pál Ferenc