Nemzeti díjugrató lovasversenyre kerül sor Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban június 6 és 8 között. A versenyszámokat vegyesen, filces és füves pályán rendezik a kiskunhalasi lovaskomplexumban és a szabálymódosítás következtében 135 cm-es magasságon is pályára léphetnek lovasok megmérettetni tudásukat.

A június 6 és 8 között megrendezésre kerülő kiskunhalasi nemzeti díjugrató lovasversenyen 36 versenyszámot rendeznek. Ezek egy részére a füves pályán nyílik lehetősége a lovasoknak. Sokan éppen a füves versenyzési lehetőség miatt jönnek a Hirling József Lovasparkba – nyilatkozta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató. Az augusztus 2 és 4 között Halason megrendezésre kerülő és füves pályán tartandó Championátus I. fordulójára kiváló felkészülési alkalom lesz június eleji versenyünk. Ez az egyik ok amiért érdemes a halasi arénába látogatni a díjugratóknak.

A másik ok pedig, hogy kértük a szövetséget egy szabálymódosításra. Bár ebben az időben a bábolnai nemzetközi versenyen mérik össze tudásukat lovasaink magasabb pályákon, a szabálymódosításnak köszönhetően Halason is lesz emeltebb pálya, még pedig 135 cm-es magasságon. Abban bízunk, hogy a jó hír eljutva a lovasokhoz felkelti az érdeklődését és népes mezőny jön össze. Természetesen a Hirling József Lovaspark a megszokott lovasbarát vendégszeretettel várja a Kiskunhalasra érkező versenyzőket és kísérőiket -zárta tájékoztatóját Rózsahegyi Róbert.

Kép: szöveg Kovács Iván