Alig három hete számoltunk be a „Kincsem Ház Kultúrtér” néven futó projekt alapozási munkáinak megkezdéséről. A Hirling Lovasparkban folyó beruházás jól halad a készenlét felé és már állnak a falak, a koszorú is hamarosan körbe ér. Juhász Tibor, a kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. képviselőjeként azt nyilatkozta, határidő előtt várható az épület átadása.

Újabb térrel bővül Kiskunhalas kulturális élete a jövő évben átadásra kerülő Kincsem Ház létrejöttével. Mint korábban beszámoltunk róla, november közepén indultak meg a kivitelezési munkálatok, amelyeket a Meszes Épszolg Építőipari Szolgáltató Kft. végez. A vállalkozás dolgozói a kellemetlen hideg ellenére jól haladnak.

Az épülettömb formája lassan látképpé alakul. Az alapra felhúzták a falakat, a termek, a helyiségek elhelyezkedése is formálódik. A hét második felében már a koszorú betonozási munkái kezdődtek meg. Juhász Tibor, a kedvezményezett képviseletében arról tájékoztatott, hogy jó ütemben megy a kivitelezés. A képgalériához jatt ide!

„Az építkezéshez nem épp ideális az időjárás, de a kor technológiája lehetővé teszi az ütemes haladást. Úgy látom, hogy komoly esély van jóval a kitűzött jövő nyári határidő előtti befejezésre és épületátadásra. Optimista vagyok és úgy vélem a tervezett május 1-i nemzetközi lovasversenyünkön teljességében mutatja majd magát a Kincsem Ház – jelentette ki az ügyvezető.

Hangsúlyozni kívánom, hogy a Kincsem Ház az egész város kulturális és szabadidős életéhez kapcsolódik majd szervesen. Nyitottak voltunk eddig és leszünk is. A lovaspark ingatlanjait az elmúlt években is átadtuk igény szerinti használatra társaságoknak, egyesületeknek. A Kincsem Ház ezt a kulturális szolgáltatási kört bővíti magas komfort fokozatú épületével. Hétközben és hétvégén is rendelkezésre áll majd kulturális, sport, szabadidős vagy közösségi események rendezésére a ház és környezete, akár 250 fős létszámig. Biztos vagyok benne, hogy a város kulturális és turisztikai stratégiájába is hasznosan illeszkedik majd a Kincsem Ház” – zárta helyszíni nyilatkozatát Juhász Tibor.

Kép-szöveg: Kovács Iván