Január 18-án, jövő szombaton két jelentős esemény indítja el az új esztendő lovas életét városunkban. Január 18-án délután a Díjugrató Szakbizottság  közgyűlésére kerül sor a Hirling József Lovasparkban országos elismerések odaítélésével. Este hét órától pedig a lovas bált rendezik meg a Sóstó Csárdában, ahol szintén kitüntetések átadása színesíti a zenés-táncos estet.

Évek óta Kiskunhalason tartja a díjugratók országos szervezete, a Díjugrató Szakbizottság a évzáró közgyűlését. A lovas pálya központi épületében  tartandó fórumon évértékelés és díjak átadása lesz, de felvázolják az új év terveit is.
Ugyanezen a napon, január 18-án, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre a több évtizedes múlttal rendelkező lovas bál. A rendezvényt a Sóstó Csárda lakodalmas házában tartják a Díjugrató Szakbizottság országos közgyűlését követően. A lovas bál kiváló alkalom a helyi lovasok elismerésére is, amely már szintén komoly múltra tekint vissza.
Az est protokollal indul 19 órai kezdettel. Megnyitó beszédet mond Dallos Gyula a lovas ágazat miniszteri biztosa. Ezt követően a díjak átadását láthatják a bál résztvevői. A lovas bálon szakmai díjakat adnak át az elmúlt év legjobb teljesítményét nyújtó helyi lovasainak különböző szakágakban.
A Kiskunhalasi Lovasbandérium díját Fülöp Róbert polgármester adja majd át (a mindenkori halasi polgármester egyben a bandérium főparancsnoka – szerk.). A díjátadások utolsó elemeként a Hirling József Életmű Díjat kapja meg az a lovas életben munkálkodó személy, aki életművével kiérdemelte azt a jelölőktől.
A vacsorával egybekötött zenés táncos esten a Napos oldal együttes játszik és tombola sorsolás is lesz. A sok egyéb nyeremény mellett a fődíj egy 2 személyes wellness hétvége. A részvételi díj 12 000 Ft, amely korlátlan italfogyasztást tartalmaz az egész este folyamán (töményital, bor, sör, üdítő, ásványvíz) valamint a 3 fogásos vacsorát.

Információ Rózsahegyi Róbertnél a +36 30/691-1391-es telefonon és a Hirling József Lovaspark facebook oldalán. A jegyek korlátozott számban még kaphatók az alábbi elérhetőségeken.

– Juhász Tímea: +36 30/558-4585
– Tuska Pál: +36 20/984-0954
– Rózsahegyi Róbert: +36 30/691-1391

Képek: Hajdu Krisztina, Kovács Iván és Szarvas Liget hotel honlapja