Nézőknek is látogatható díjugrató versenyekre, közönségszórakoztató lovas eseményekre készül a Hirling József Lovaspark szervező bizottsága. Elkezdődött a 43. csi2* kiskunhalasi nemzetközi díjugrató lovasverseny szervezése. Az esemény háromnapos lesz, május 1-jén majális jellegű kiegészítő programokat tervezünk.

Az FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) hivatalos versenynaptárában április 30 és május 2-a közötti időszakban rendezik a kétcsillagos minősítésű, nemzetkőzi díjugrató lovasversenyt városunkban. Az esemény nagy múltjára és színvonalas történelmére tekintettel már hónapokkal ezelőtt megindult a szervező munka. Szerda délután az első kibővített szervező bizottsági ülés is megtörtént.

A versenyt biztos megtartjuk, a kérdés ma még az, hogy a közönségnek látogatható lesz vagy sem, nyilatkozta hírportálunknak Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, a szervező bizottság vezetője. A díjugrató versenyek jelenleg is folynak, de nézők nélkül, zárt kapuk mögött, a járványügyi szabályok betartásával. Az biztos, hogy megtartjuk a 43. Kiskunhalasi nemzetközi díjugrató lovasversenyünket és abban bízunk ezt nézők is megtekinthetik. Mi úgy készülünk, mert látunk esélyt májusig a járványügyi helyzet olyan szintű javulására, amely lehetővé teszi a nyitott kapus rendezést. A versenyünk arca, a regnáló felnőtt magyar díjugrató bajnok, a lovasparkban készülő Fazekas István lesz (címképen), a rendezvény kreatívjain szerepel majd sikerlovával, Walterrel.

A háromnapos, 60 ezer EURO összdíjazású verseny természetesen a díjugratásról szól, annak a legmagasabb szintű nemzetközi vonatkozásaival. A halasi verseny azonban 1968 óta többről is szól, mint díjugratás. Nem véletlen, hogy a köztudatban május elsejei lovas napokként vált népszerűvé. Május 1-jén a közönségszórakoztatás, a kikapcsolódási lehetőségek széles tárát szeretnénk a nézők elé kínálni, úgy, mint lovas hagyományaink bemutatóit, kirakodó vásárt, lovasszínházi részlet előadás és hasonlók. Ekkor tartjuk a kitartásos magasugratás versenyszámát is. Ezeket a kiegészítő programokat előtte hetekkel, teljes részletességgel a nagyközönség elé tárjuk. Ingyenes lesz a versenyek látogathatósága. Abban is bízunk, hogy az új, az egész várost szolgáló Kincsem Ház addigra elkészül és segíti a rendezvényünk magas színvonalú arculatát, komfortját. A programok még formálódnak, de amint rögzülnek, tájékoztatjuk az érdeklődő közönséget – nyilatkozta a szervezők vezetője, Juhász Tibor.