Május végétől rendszeresen díjugrató és egyéb lovas versenyekkel üzemel a Lovas és Szabadidő Központ Kiskunhalason. A három hónapos járványügyi kényszerpihenő után újra díjugrató versenyeknek ad helyszínt a Hirling József Lovaspark. Június 2-tól már nézők is beléphetnek a bázis területére, de a látogatókat távolságtartásra kéri – tudatta a lovaspark üzemeltetője.

A látogatókat azonban arra kérjük őket, hogy a 1,5 méteres távolságtartást fogadják el a saját és a többi nézőtárs érdekében. Az ülőhelyeken ragasztószalaggal jelöltük az ültetési rendet, ami segít a látogatóknak. Egy munkatársunk folyamatosan ellenőrzi és figyelmezteti a lovaspark területén lévőket a biztonságos távolságtartásra – mondta Rózsahegyi Róbert a lovaspark telepvezeője.

Nem csak a nézők felé, hanem a zsűri, a rendezők, a pályaépítők, a sportolók és a segítőik felé is elvárás a biztonságos távolságtartás. Ezzel jellemzően tisztában vannak az érintettek és a kiírásban valamint a belépéskor is figyelmeztetjük őket a különleges, járványügyi védekezési szabályokra.

A bázis területén telepített, szabályozott nyitva tartással működő vendéglátó egység is üzemel, a Nyereg Klub, amely terasszal rendelkezik. A Nyereg Klub vagy az egyéb kitelepült vendéglátói személyzet természetesen szájmaszkot visel. Tulajdonképpen a veszélyhelyzet előtti, korábbi szolgáltatásokkal – a járványügyi szabályok hangsúlyozásával – működik a Hirling József Lovaspark. Várjuk kedves nézőinket és kérjük, szurkoljanak a lovasoknak, akik között rendre sok kiskunhalasi vagy helyi kötődésű sportoló száll nyeregbe! A versenyeinkre továbbra is ingyenes a belépé s– tájékoztatott a Rózsahegyi Róbert.

Kép-szöveg: Kovács Iván