Ismét a Hirling József Lovaspark a házigazdája a veteránok díjugrató bajnokságának. Az utóbbi években rendre Kiskunhalas adott otthont a szenior magyar díjugratóknak. Ezúttal az október 17-18-án megrendezésre kerülő Kiskunhalasi Országos Minősítő Verseny keretében tartják meg a veterán bajnokságot. A számot az idén elhunyt és a bajnokság tavalyi, egyéni harmadik helyezett Weisengruber János emlékére rendezik.

A veterán díjugratók hazai bajnokságának megint Kiskunhalas otthont.  A közönség nagyon kedveli a helyenként könnyed, humoros hangulatú lovas-show-t. Az eseményen köszönik meg munkáját a versenybírói feladatoktól visszavonuló olimpikon, egykori válogatott lovas Krizsán Jánosnak. Az öregfiúk bajnokságán Weisengruber Jánosra emlékeznek a lovasok, lovas barátok, aki az elmúlt esztendőben látványos összevetésben szerezte meg a bajnokság harmadik helyét. A karakteres megjelenésű, nagyszívű lovas sportoló az idén hunyt el és a róla elnevezett versenyszámmal kívánnak emléke előtt tisztelegni a rendezők.

Az öregfiúk magyar bajnokságán négyévszakos pályán folyik a verseny, elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasokra minimum nyolc, maximum tíz 100 cm magas akadály vár, amit teljesíteniük kell. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, hibátlan lovaglások esetén összevetésben döntik el a végső sorrendet és a magyar bajnoki címet egyéniben és csapatban is.

A verseny első napján, szombat délután, 17 órára tervezik a szervezők a veterán- show -t, ami már a pályabejáráskor elkezdődik a lovasok bemutatásával. A nagy öregek rádiómikrofon előtt beszélnek pár mondatban magukról, a versenyről, az ellenfelekről kihangosítva. A versenyt követő eredményhirdetés után fogadást tartanak a résztvevő lovasoknak és csapatvezetőiknek a Nyereg Klub teraszon. Este nyolc órától pedig a rendező által biztosított közös vacsorával, beszélgetéssel zárul az öregfiúk országos bajnoksága. Kiskunhalas várja a veterán lovasokat!

Kép: szöveg Kovács Iván