A Hirling József Lovaspark szervezői nagy szeretettel várják a veterán díjugratók nagy hagyományú eseményére, az évek óta Kiskunhalason rendezett Öregfiúk Díjugrató Magyar Bajnokságára a lovasokat és a lovas barátokat. 2021. október 23-án, szombaton, a Kiskunhalasi Országos Minősítő Verseny keretében (október 23-24.) lesz lehetőségük veterán lovasainknak a magyar bajnoki helyezések eldöntésére egyéniben és csapatban.

A veterán díjugratók hazai bajnokságának Kiskunhalas ad otthont 2021-ben is.  A közönség kedveli a hangulatos – sokszor az élvonalbeli díjugrató versenyek izgalmait felülmúló –  lovas-show-t. Az öregfiúk bajnoksága – a minősítő versenyhez hasonlóan – textiles pályán folyik majd, elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasokra minimum nyolc, maximum tíz 100 cm magas akadály vár, egy kettes ugrással. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, tehát hibátlan alappályák esetén, összevetésben dől el a végső sorrend.

Az öregfiúk versenyszámát szombaton délután négy órára tervezik a szervezők, ami már a pályabejáráskor elkezdődik a lovasok bemutatásával. Hagyomány a nagy öregek pályafutásának bemutatása néhány mondatban, amit ezúttal is személyes megszólalási lehetőséggel történik. Az öregfiúk bajnokságának versenyigazgatója Varró József olimpikon, katonai világbajnok lesz. Mint emlékezetes 2020-ban az öregfiúk versenyét Egervári Attila, Chicagoval nyerte összevetésben (fenti képen), Gömbös László, (Bettina) és Zsoldos Attila, (T. T. Pandora) előtt. Katt ide a tavalyi eredményekhez!

Az eredményhirdetést követően fogadást tartanak a résztvevő lovasoknak és csapatvezetőiknek a Nyereg Klubban, amit a rendező által felkínált közös vacsorával, beszélgetéssel zárhatnak az öregfiúk. Az eseményen adják át 70. születésnapjuk alkalmából a Magyar Lovassport Szövetség emlékplakettjét Fehér Károly és Krizsán János egykori kiskunhalasi díjugratóknak és versenybíróknak. Kiskunhalas várja a veterán lovasokat!

A 2021. évi Öregfiúk Díjugrató Magyar Bajnokság versenykiíráshoz katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván