fedett pályás szezon a lovassportban. Díjugrató Felkészítő és Országos Minősítő Versenyt rendeztek Balatonvilágoson november 6 és 8-a között. A három napos megméretésen két kiskunhalasi klub is versenyzett lovakkal, lovasokkal. A halasi díjugratók három számban is győzelmet szereztek lovaikkal.

November 6-án, pénteken kezdődött és vasárnapig tartott Balatonvilágoson a Díjugrató Felkészítő és Országos Minősítő Verseny. A szervezők közel 700 startot regisztráltak, közöttük kiskunhalasi lovasokkal.  A harminc versenyszámos megméretés során három számban halasi sportoló vitte el a győztesnek járó serleget és díjszalagot.

Szombaton a 120 cm-es magasságú nyitott körben, amit időre rendeztek született az első halasi győzelem. A 20 indulóból, a Hirling Lovasparkban felkészülő Fazekas István Corall nyegében végzett az első helyen. A Határőr Dózsa SE lovasa hibátlan pályát teljesített társával és 59,26 mp-es idővel nyertek.

Vasárnap egy 115cm-es akadályokkal nehezített, nyitott, kétfázisos, megszakítás nélkül versenyszámban startolt a Kiskunhalasi LTSE lovasa Bölecz Virág Ráhel Filibert (címképen) nevű lovával. Az összeszokott – nem mellesleg az idei championátus amatőr kategória bajnok párosa – a 23 induló között a legjobbnak bizonyult. Virág Filiberttel hibátlanul fejezte be az első fázist, amit a másodikban megismételte a leggyorsabb tempóban. 40,92 mp-es idejüknél nem született jobb hibátlan eredmény. A számban Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Candy Crush nyergében szintén hibátlannal az 5. helyen zárt. Ármin a későbbi, 125 cm-es magasságú, nyitott körben első lett Vametta Storm nevű lovával. Az időre történt versenyszámban hibátlanul mentek. 64,83 mp-es idejükkel a leggyorsabb párosnak bizonyultak a 15 indulóból.

Bölecz Virág Ráhel a pályán kívül zsűritagként is erősítette a halasi lovassportot, sőt stílus bírói szerepben is közreműködött.

Szöveg: Kovács Iván, kép: Bölecz Jenő