Szeptember 24-én rendezték a négynapos Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság fináléját Budapesten, a Nemzeti Lovardában. A fiatal lovas korosztályban Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE, címképen) Chiara nyergében a döntőben dupla hibátlannal a második helyet szerezte meg. Előző nap a páros a csapatbajnoki aranyat érte el társaival a Máchánszky Gyula Régió együttes tagjaként (edzőjük Füzér Gábor). A felnőtt döntőben Szuhai Rodrigó történelmet írt, mert 14 évesen a szakág legfiatalabb felnőtt bajnoka lett.

Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon szeptember 21-24 között négynapon át küzdöttek a lovasok, hogy eldöntsék az egyéni és a csapatbajnoki címek sorsát. Városunk ezúttal is szereplője volt az izgalmas végjátéknak a Kiskunhalasi LTSE lovasának, Füzér Zsófinak köszönhetően. A halasi hölgy lovas a fiatal lovasok korosztályában próbált szerencsét és az ifi és fiatal lovasok csapatversenyébe is beszállt Chiara nevű lovával.

Zsófitól megtudta szerkesztőségünk, hogy igazából nem akart elindulni a legnagyobb hazai megméretésen. Mint mondta nővére és a család többi tagja nógatta, hogy próbálja meg, mert ebben a korosztályban ez az utolsó esélye. Zsófit végül meggyőzték és nem bánta meg. Chiarával napról-napra jobban teljesítettek. Szombaton pedig társaival, a Máchánszky Gyula Régió együttesével megszerezték az összevont ifi-fiatal lovas korosztályban a magyar bajnoki címet.

A korosztályos bajnokcsapat tagjai Kiss Lizanna – Cloé, Kiss Maja – Agropoint Cojano, Bencses Réka – Arania Z, Füzér Zsófi – Chiara voltak és ami még szintén halasi büszkeség, hogy valamennyi csapattagnak Füzér Gábor az edzője, aki egyúttal a csapatvezetője is volt a teamnek. Zsófi a szombati napon hozott jó formát megtartotta, sőt fokozta a másnapi fiatal lovas egyéni döntőben.

Vasárnap rendezték a Tattersallban az egyéni döntőket, ahol Füzér Zsófi az első és a második fordulóban is remekelt Chiarával, mert dupla hibátlant mentek. Ez az eredmény a második helyet jelentette a halasi párosnak, mert Alasztics Aliznak (ELIT Lovas Klub SE) Messloubeta nevű lovával az előnye akkora volt, hogy még egy verőhiba is belefért az utolsó napon. Zsófi öröme természetesen ettől felhőtlen maradt és boldogan mondta, hogy Chiara marad a családban és a Kiskunhalasi LTSE-t erősíti a jövőben is.

Vasárnap a felnőtt egyéni döntőben dőlt el a magyar bajnoki cím mellett a FIAT 500 H Dolcevita személyautó sorsa, amelyet a szakág, az F Autómobil Kft., az importőr és a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz ajánlott fel a győzelmi trófeák mellé. Tizenhárom versenyző lovagolt a pályára a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt döntőjében szeptember 24-én délután, borult időben, helyenként szemerkélő esőben.

Az első fordulóban öt, a másodikban pedig két hibátlant láthatott a közönség, azonban mindössze egyetlen lovasnak, Szuhai Rodrigónak Cornettel sikerült verőhiba nélkül teljesítenie az országos bajnokság mind az öt pályáját, és ezzel megszereznie a győzelmet. A 14 éves Szuhai Rodrigo történelmet írt ezzel a teljesítménnyel, hiszen ő a díjugrató magyar bajnokságok történetében a felnőtt kategória legfiatalabb győztese. A fiatal lovas korengedménnyel indulhatott a felnőtt kategóriában. Érdekesség, hogy édesapja, Szuhai Gyula szintén 14 évesen a harmadik helyen zárt a Basaharcon megrendezett Országos Bajnokságon.

A győztesnek járó FIAT 500 H Dolcevita személyautót tehát Szuhai Rodrigó nyerte, akit Juhász Tibor vitt el tiszteletkörre tekintve, hogy Rodrigónak még nincs jogosítványa. A lovasoknak Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Balkányi György, a FIAT Automobil Import Kft. ügyvezetője, Dallos Gyula miniszteri biztos, örökös magyar bajnok és Juhász Tibor, a versenybíróság elnöke gratulált és adta át a díjakat.

A teljes eredménylistákhoz katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván