Két napos regionális és felkészítő díjugrató verseny folyik az ünnepi hétvégén a Hirling József Lovasparkban. Több éves szünet után ezen a versenyen dőlnek el a Bács-Kiskun Megyei bajnoki címek a különböző kategóriákban. Szombaton a Kiskunhalasi Lovasbandérium által szervezett rendezvényen, a Szent István nap alakalmából a Nemzeti Lovas Színház fiatal színészei tartottak előadást délután.

A Hirling József Lovaspark kétnapos versenyt rendez az ünnepi hétvégén augusztus 20-án és 21-én. Az eseményen egy régi-új versenyzési formát elevenítetnek fel a megyei bajnoki döntők megrendezésével. Ma az elődöntőkre került sor, holnap pedig a megyei döntőket tekintheti meg a közönség. Bár a reggeli zord időjárás a forgatókönyvet átírta, a versenyek megkezdődtek 10 órától a négyévszakos pályán.

Nyolc versenyszámban, hetvenkét lovasnak szólt augusztus 20-án a lovas indulj jelzés. Ebből két felkészítő szám, és 5 elődöntő történt, amelyben 4 nyitott kört is tartottak. Szép eredmények születtek, jó néhány halasi sikerrel, azonban a megyei bajnoki címek szempontjából még semmi nem dőlt el. Az eredménylista ide kattintva olvasható!

Az ünnepi hétvége extra szolgáltatást hozott a közönség számára. Augusztus 20-án délután fellépett a Nemzeti Lovas Színház fiatal, tehetséges művész csapatából négy színész, név szerint Bányavölgyi Donáta, Kovács Izabella, Mohácsi Márk és Gazdik Dávid. A Nemzeti Lovas Színház fiatal művészei és lovaik elkápráztatták a közönséget és óriási taps közepette mutatták be alkalmi repertoárjukat.

A versenyek vasárnap a felkészítő, és a nyitott számokkal folytatódnak, plusz a megyei döntőkre kerül sor. A reggel nyolc órára kiírt kezdést az időjárás befolyásolhatja, de a versenyeket megtartják vasárnap. A Hirling Lovasparkba ingyenes a belépés.

Kép-szöveg Kovács Iván