Február 14-én, kedden a Díjugrató Szakág gyűlésének helyszínét adta a Hirling József Lovaspark. A Kincsem Házban tartott fórumon az elmúlt évet értékelő napirendek szerepeltek, és a 2023-as szakmai, pénzügyi tervek elhangzottak el. A szakági gyűlésen díjazások, megemlékezések és kerekévfordulós születésnapi köszöntésekre is sor került.

Jó 150 fős létszám gyűlt össze a február 14-én, a Hirling József Lovasparkban megtartott Díjugrató Szakág gyűlésének. Az ország minden tájáról érkezett vendégeket a Kincsem Kávézóban fogadta a szakág által kijelölt személyzet, akik a regisztrációt végezték. E szerint 137 tagszervezet adott küldöttet vagy küldött mandátummal rendelkező képviselőt.

A szavazásra jogosultak mellett az elmúlt évek eredményes sportolói, edzői, a kerek születésnaposok és az érdeklődő hozzátartozók is halasi lovasközpontba érkeztek. A rendezvényt megtisztelte jelentlétével Dallos Gyula a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is. A szakági gyűlés 10 órakor kezdődött. A gyűlés kezdetén és néhány napirendi pontnál is élénk viták alakultak ki, amelynek részleteit a Rider line és a szakág közösségi oldalán is követhették az érdeklődők.

A kialakult viták ellenére, a Díjugrató Szakág gyűlésé valamennyi napirendjét, nagy többséggel fogadták el a szavazásra jogosultak. Zárszót Dallos Gyula miniszteri biztos mondott. A szakági gyűlés koradélután ért véget. A Hirling József Lovaspark vezetői és munkatársai, ahogy Kiskunhalas város is, nagy szeretettel várja vissza lovasparkunkba a lovasokat, edzőket, csapatvezetőket, lovasbarátokat az ez évben rendezendő versenyeinkre. Hajrá lovasok!

Szöveg: Kovács Iván, képek: Díjugrató Szakág