Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban tartotta szombaton délután országos évértékelő közgyűlését a Díjugrató Szakbizottság. A városunkban sportoló lovasok és sportvezetők  minden évben érintettek a díjazás napirendi pontnál. Így volt az idén is. Weinhardt Virág, Fazekas István és Füzér Gábor is elismerésben részesültek.

A Hirling József Lovasparkban már többször tartotta közgyűlését a Díjugrató Szakbizottság. Január 18-án délután zsúfolásig megtelt a pálya VIP épülete az idei közgyűlésen. Több napirendi pontban is érintettek voltak halasiak.
Szombaton három halasi lovas kapott elismerést a közgyűlésen. A fiatal lovas ranglistán 2019-ben Weinhardt Virág a Kiskunhalasi LTSE sportolója 3. lett a végelszámolásban, amiért ajándékutalványt kapott. Ugyancsak díjazták a 2019. évben kimagasló nemzetközi eredményei miatt Weinhardt Virágot csapattársaival együtt.
A felnőtteknél az Athéni CSIO5*-W, Nemzetek díja 4. helyezett csapatában vett részt Fazekas István (Határőr Dózse SE), aki a Hirling József Lovasparkban készül versenyeire egész évben. Az Athénban elért eredményért külön díjazták Fazekas Istvánt. Az utánpótlás válogatott sikeres nemzetközi szereplésében csapatvezetőként résztvevő Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) szintén díjat kapott.

Rémi Gábor az FCA CEE Fiat Magyarország KFT. vezetőjeként kapott díjat, aki a magyar bajnokság mellett a halasi versenyeket is támogatta

Juhász Tibor, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja több napirendi pont felelős előadójaként szerepelt. Megtudtuk tőle, hogy az idei verseny programok ismertetésénél, hogy Kiskunhalason az országos és a regionális lovas versenyek megrendezése mellett május 1-3 között CSI** minősítésű nemzetközi díjugrató versenyt láthat a Hirling József Lovaspark közönsége.

Szöveg Kovács Iván, fotók Hajdu Krisztina