Szombaton este a Sóstó Csárdában rendezték a több évtizedes múltra visszatekintő lovas bált. A halasi lovas barátok vacsorával egybekötött zenés-táncos estjén egyben az elmúlt év legjobbjait is elismerték. A bált Dallos Gyula miniszteri biztos nyitotta meg, aki személyes ajándékot is adott. Szegedi Gábor kapta a Hirling József életműdíjat.

A halasi lovas élet színe-java érkezett este hét órára a Sóstó Csárdában tartott lovas bálba, de nem csak városunkból, hanem az ország több pontjáról is vendégeskedtek a lovassportot kedvelők nálunk. Sokan maradtak a lovasparkban délután tartott országos díjugrató szakági közgyűlésről, hogy lovas berkeken belül ünnepeljenek, szórakozzanak. Katt ide a képgalériához!
A bált Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Személyes ajándékot is hozott, egy akadályt ugrató lovast ábrázoló grafikát. Az alkotáson Dr. Tuska Péter ismerhették fel, Ben Bendegúz nevű lován. A Határőr Dózsa SE lovasa a tavalyi kiváló EB szereplése okán kapta az ajándékot Dallos Gyulától.
A bálon több más díjat is átadtak az arra érdemeseknek talált lovasoknak. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület Lovastornász Szakosztálya versenyzői közül Kocsis Linett, Bédi Anna Luca és Mező Molli kaptak díjat elmúlt évi eredményességük miatt. Díjazásban részesültek a tavalyi military országos bajnokság amatőr csapatbajnokai (Határőr Dózsa SE) Kovácsné Vetró Adrienn, Cseppentő Réka és Mezei Lívia.
Bandériumért emlékérmet kapott Béressy-Borbély Erika és Kun István, akik a Kiskunhalasi Lovasbandériumban végzett közösségi munkájukért kapták az elismerést. Dr. Tuska Péter válogatott lovastusa versenyzőt a többéves eredményes military szakágban elért sikereiért díjazták, különös tekintettel a 2019-es EB-n elért egyéni 46. helyezésére. A kontinens bajnokságon megbízható magyar tenyésztésű lovának, Ben Bendegúznak óriási szerepe volt, amelyet kihangsúlyoztak méltatása közben.
Az egész évben a Hirling József Lovasparkban felkészülő válogatott lovast, Fazekas Istvánt (Határőr Dózsa SE) a nemzetközi versenyeken és a hazai bajnokságokon elért értékes helyezései emelték a díjazottak sorába. Fazekas István esetében kiemelték a Nagy Antal tenyésztette és tulajdonában lévő Walter nevű 12 éves szürke  heréltjét, amivel a dózsás sportoló jellemzően a legjobbak közé verekedte magát 2019-ben.
Virággal köszöntötte Rózsahegyi Róbert a bál háziasszonyát, Juhász Tímeát, aki évek óta kreatív díszletekkel színesíti a lovaspark eseményeit és a lovas bálokat. A legrangosabb elismerést a Hilring József életműdíjat a fogathajtó világbajnok, a puszatfogatával többszörös Guiness rekordot elérő Szegedi Gábor kapta (a címképen Fülöp róbert polgármesterrel), aki meghatódva köszönte meg a közel 200 vendég előtt díjazását.
A bálon pohárköszöntőt mondott Fülöp Róbert polgármester és biztatta a helyi lovas barátokat a további eredményes munkavégzésre. A bál zenés-táncos esttel folytatódott hajnalig a kiváló hangulatot teremtő Napos oldal zenekar kíséretében. A galériához katt ide!

Írta Kovács Iván, képek Anda Péter