Alig két napja még az országos minősítő díjugrató lovasversenyen hallható patadobogástól volt hangos a Hilring József Lovaspark. Hétfőtől azonban már táborozó gyermekek zsivaja fogadta a Fazekas utca melletti bázisra látogatókat. E héttől lovas és kézműves tábor helyszíne a létesítmény. Tábori jelentés a lovasparkból.

A Hirling József Lovaspark most éppen a szabadidőközponti szerepét tölti be. A múlt hétvégén befejeződött országos díjugrató versenyt (Kattintson ide a hírhez!) követően gyorsan átalakult gyermekfoglalkoztatóvá a nemzetközi szinten jól ismert díjugrató bázis. Nyári tábort szerveztek kis gyermekek számára a lovaspark munkatársai.

A táborban reggeltől estig különböző, gyermekeket lekötő foglalkozásokat tartanak. A lovas élet megismerése mellett társasjátékokat, rajz és kézműves foglalkoztató órákat biztosítanak a gyerkőcöknek. A képzett pedagógusi felügyelet mellett folyó, sokoldalú elfoglaltságot nyújtó táborban, ma egy különleges feladatot kaptak a kicsik. Fülöpné Soltész Erika tanítónő irányításával országzászlót kellett tervezni mindenkinek a saját elképzelései szerint.

A forróságban külön figyelnek a táborszervezők arra, hogy hűvös helyen legyenek a gyerekek, rendszeresen figyelmeztetik őket a bőséges folyadékfogyasztásra és gyümölcsöt is kapnak a főétkezések között. A klimatizált központi rendezvényház felső szintjét alkalmi mozinak rendezték be, ahol rendszeresen filmeket vetítenek a táborozó kicsiknek.

Természetesen a lovak sem maradhatnak ki a tábori programból, sőt naponta többször előkerülnek. Megismerkednek az apróságok az istállókban végzendő feladatokkal, a lóápolással, a lovak gondozásával, a négylábúakkal való együttlét alapszabályaival, sőt lovaglásra is nyílik lehetőség, szakértő felügyelet mellett, futószáron. A foglalkozások egymást érik, de teljesen kötetlen szabadidő eltöltést is biztosítanak a Hirling Lovaspark területén a táborszervezők.

Képek: Fülöpné Soltész Erika és Kovács Iván