A járványügyi korlátozások megtartása mellett 2020. november 13-15 között sikeresen és eredményesen történt meg a military szakág első TALENT edzőtábora Kiskunhalason, a Hirling József Lovaspark bázisán.

A helyszínt a lovaspark kimagasló színvonalon biztosította a résztvevő 15 fős csapat és a felkészítő edzők számára. A kora őszi időjárás engedte a kinti munkát, így a program résztvevői kihasználták a bázis négy évszakos pályát és a mellette található füves aréna zöld gyepét. Az idomítási feladatokat Horváth Zoltán, az ugrógimnasztikai feladatokat Tuska Pál szakedzők irányították.

A három nap során a lovaglás elméletével és gyakorlatával bővítették ismereteiket a résztvevők. A többnyire gyakorlati feladatok végrehajtásában délelőttönként dominált az idomító lovaglás, amelyeket kiscsoportos formában végeztek a felkészítők, hogy minél szorosabb legyen az egyes tanítványok kontrollja. Délutánonként az ugrógimnasztikáé volt a főszerep.

Az elméleti oktatásban nagy hangsúlyt kapott a szabályzat ismerete és helyes értelmezése. Ebben az oktatásban Fülöp Sándor szakmai ismeretei segítették a TALENT program military csoportjának első edzőtáborát. A program értékeléssel zárult vasárnap. Jövőre januárban Balatonvilágoson, majd márciusban Bábolnán folytatódik a TALENT sorozat, ahol tereplovaglás is része lesz a feladatoknak – nyilatkozta a program szervezője Tuska Pál.

Képek: Tuska Pál