Országos díjugrató bírói továbbképzést tartottak kedden a Hirling József Lovasparkban. Az egész napos összetartáson tanulmányozták az érvényben lévő díjugrató szabályzatot és esettanulmányokat dolgoztak fel a résztvevők. Délután felmérőteszten erősítették meg a szakmai ismereteiket a díjugrató bírók.

Schlezák Melinda és Juhász Tibor, a Díjugartó Szakág elnökségi tagjai, nemzetközi minősítésű versenybírók vezették a Hirling Lovasparkban február 15-én tartott szakmai fórumot. Mint megtudtuk évente több alkalommal tartanak versenybírói továbbképzést a szakágban Magyarországon. A szabályok többsége változatlan és helytálló, de mindig akad újdonság. A tudás szintentartása a cél és az új ismeretek elsajátítása – nyilatkozta Schlezák Melinda.

A szakmai továbbképzésen összesen 35 hazai versenybíró vett részt és szinte az ország minden szegletéből érkeztek Kiskunhalasra. A szabályok ismerete mellett esettanulmányok elemzése is történt – közölte Juhász Tibor. Minden esztendőben történik olyan esemény, amely mélyebb elemzést kíván és nem teljesen egyértelmű a szituáció. Ezek rendkívül tanulságosak és a jövőbeni, különleges rendkívüli események megítélése szempontjából nagyon hasznosak – mondta szakember.

Kiskunhalas a bíróképzésben jó helyen szerepel országosan. Hazai és nemzetközi zsűri részvételre alkalmas szakmai vizsgával rendelkező díjugrató versenybíróink tevékenykednek a halasi, hazai és a nemzetközi versenyeken, akikkel a mostani továbbképzésen is találkoztunk.

Kép-szöveg: Kovács Iván