Több szakágban rendelkezik kiváló lovasokkal Kiskunhalas. A hétvégén a díjugratásban és a lovastorna szakágban jutottak kivételes továbbképzési lehetőséghez Budapesten, a Nemzeti Lovardában, egyébként a hétköznapokban a Hirling Lovasparkban készülő halasi sportolók.

Két edzésre érkeztünk a Nemzeti Lovardába január utolsó hétvégéjén – nyilatkozta hírportálunknak Rózsahegyi Róbert, a Hirling József Lovaspark telepvezetője, a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke. Mint megtudtuk az eredményességük révén jutottak felkészülési lehetőséghez kiváló szakemberek irányítása mellett a mindennapokban a lovasparkban készülő sportolók.

Kocsis Linett ősszel, a szabadidő lovasok országos döntőjén megnyerte a díjugratás legmagasabb kategóriáját, így meghívást nyert Stróbl Dorottyához (egykori válogatott díjugrató, szakedző, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára, szerk.) egy kétnapos edzőtáborra. Ezzel a lehetőséggel élt a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE fiatal versenyzője a hétvégén – közölte az egyesület elnöke.

Lovastornászaink pedig egy különleges felkészítő eszközt ismerhettek meg Budapesten. A lovastorna szakág egyik fontos eredménye, hogy sikerült a Tattersallba (Nemzeti Lovarda) telepíteni egy mozgó műlovat és egy jól felszerelt edzőtermet. Ezzel a lehetőséggel szeretnénk rendszeresen élni mi halasi lovastornászok is, amihez a szövetség segítséget nyújtott ez alkalommal. A hétvégén hét tornászunkat utaztattuk fel saját edzői kísérettel, akik munkáját Csipkereki Olga tréner segítette. Remélem a jövőben folyamatosan lesz módunk ilyen jellegű képzésekre, szakmai ismeretbővítésekre – zárta rövid nyilatkozatát, a halasi lovas szakember.

Képek: Balogh Sára Borbála