Országos minősítő és felkészítő díjugrató versenynek adott otthont a Hirling József Lovaspark a múlt hétvégén (július 25-26). A tét a magyar bajnokságra minősülés volt a két napos kiskunhalasi díjugrató eseményen. A minősítőn sok esetben érvényesült a papírforma, a halasi lovasok kiváló helyezéseket értek el.

335 alkalommal hangzott el a lovas indulj jelzés az elmúlt hétvégén a Hirling József Lovasparkban az országos minősítő díjugrató versenyen, Kiskunhalason – közölte Horváth Kriszta, a versenyiroda vezetője. Az indulók között az országos szinten jegyzett lovasok között nagyon sok halasi klubból is nyeregbe szálltak.

A legrangosabb, 135 cm-es magasságú kétfázisú pályát vasárnap Biharvári Attila (B&H Lovas Klub, címképen) nyerte Caspar nevű lovával. A szintén vasárnap rendezett 125 cm-es kört a helyiek egyik kedvence, Fazekas István (Határőr Dózsa SE) hozta első helyen. Fazekas Spirit nevű lovával a szintén halasi lovast, Fodor Gábort (Equirria Lovasklub) előzte meg a kétfázisos számban. Fodor Rádiháza Huszártáncot lovagolta a körben.

További halasi sikerek:

Szombat:

120 cm, 6 éves lovak: 1. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Corall
Vasárnap:

110 cm 5 éves lovak:
2. Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE) Arania

115 cm, amatőr kör időre:
1. Bölecz Virág (Kiskunhalasi LTSE) Filibert

115 cm nyitott versenyszám időre:
3. Sebők János (Zsanai Lovas Sport Klub) Kónyaszék

120 cm lovak stílusversenye:
1. Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) Cortez
3. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Corall

A teljes eredménylista ide kattintva olvasható!

A Hirling Lovaspark szervezői már az augusztus 14-16 között megrendezésre kerülő Kiskunhalasi Díjugrató Championátusra készülnek, ahol a szombati napon majális jellegű, családbarát programokat is szerveznek az érdeklődőknek.

Képek: Gudmon Kata