Szent István nap a Kiskunhalasi Lovasbandérium szervezésében. Remek kikapcsolódási lehetőség az ide augusztus 20-i hétvégén a lovasparkban. Két napos regionális és felkészítő díjugrató versenyt rendeznek augusztus 20-án és 21-én a Hirling József Lovasparkban. Érdekesség, hogy több éves szünet után ezen a versenyen dőlnek el a Bács-Kiskun Megyei bajnoki címek a különböző kategóriákban. A belépés ingyenes a lovasparkba.

A Hirling József Lovaspark két napos versenyt rendez az ünnepi hétvégén augusztus 20-án és 21-én. A bajnokság rendezői egy régi versenyzési formát elevenítetnek fel a kétnapos regionális és felkészítő díjugrató versenyen, megyei bajnoki döntők kiírásával. A Bács-Kiskun Megye díjugrató bajnoki címeinek odaítélését évek óta nem írták ki, de most felébresztik a szervezők a versenyzési formát.

Rózsahegyi Róbert, a halasi lovasbázis telepvezetője, egyben a verseny igazgatója azt mondja időszerű a megyei címek odaítélése. Sok éven át megtartották a megyei díjugrató bajnokságokat, de a lovassport régiósítása elfeledtette ezt a formáját a versenyzésnek. Bács-Kiskun Megyében nagyon sokan űzik a díjugrató sportot. Halason és környékén is több lovas egyesület működik. Van értelme újragondolnia megyei címért való versenyzést.

Úgy döntöttünk, hogy a regionális és felkészítő díjugrató versenyünk mellé az ünnepi hangulatot erősítve megyei bajnokságot is kiírunk az augusztus 20-i, hétvégére. A lovasok ennek örülnek, hiszen az értékelésük egy régi-új szintje ad lehetőséget a megméretésre. Öt kategóriában adunk lehetőséget. Kezdő lovas, kezdő ló, amatőr, ifjúsági és felnőtt kategóriákban adjuk ki a megyei bajnoki címeket.

A bajnoki cím mellé értékes nyeremények párosulnak. A megyei bajnokság dobogósai közel fél millió forint értékű nyereményen osztozhatnak. A megyén kívülről érkező lovasok, a nyitott kategóriák díjazásában a díjszalag és serleg mellé további 400 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapnak. A versenyt a négyévszakos pályánkon tartjuk. Szombaton az elődöntők, vasárnap a döntők kerülnek megrendezésre.

Az ünnepi hétvége extra szolgáltatást hoz a közönség számára. Augusztus 20-án fellép Pintér Tibor és a Nemzeti Lovas Színház művészei (címképen). A versenyen nézőink a megszokott színvonalú vendéglátást kapják és persze a szurkolási, a szabadidő és az ünnep kellemes eltöltésének lehetőségét. A programok naponta 9 órától kezdődnek és késő délutánig tartanak, a belépés ingyenes a Hirling Lovasparkba. Megjegyzés: A rendező a műsorváltozás jogát fenntartja.