Október 24-én, szombaton rajtengedély vizsgát tartottak a Hirling József Lovasparkban. Az ország szinte valamennyi lovas vidékéről érkeztek vizsgázók. Közülük sokan maradtak a vasárnapi, régiós díjugrató versenyre is a lovasparkban. A szabadtéri szezon ezzel a két eseménnyel zárult 2020-ban a kiskunhalasi lovasbázison.

Sok örömtől ittas lovas arcot lehetett látni a Hirling József Lovasparkban október 24-én. 32 fiatal lovas érkezett a halasi lovasbázisra rajtengedély vizsgázni. A sportolóknak alapfeltétel ez a vizsga, hogy versenyen indulhassanak pályafutásuk során. A képgalériához katt ide!

A rajtengedély vizsgáztatást két ismert lovas szakember végezte, Fülöp Sándor és Jován Richárd. Mindössze egy lovasnak nem sikerült, aki lóról esett. Szerencsére nem lett komoly sérülése a sportolónak. A sikeres vizsgázóknak másnap lehetőségük volt kipróbálni magukat a régiós díjugrató versenyen.

Vasárnap 3 felkészítő és további 5 nyitott versenyszámban volt lehetőség bizonyítani saját és a lovak képességét a nevezőknek. A közönség közel egy híján 120 startot láthatott. A legmagasabb pályán, a 125 centiméteres kétfázisos versenyszámban Bárdos Adrienn (Lénával a címképen), a Mazeppa LC lovasa győzött magabiztos hibátlan, gyors lovaglással Nagy József (Balu, Algyői Sportkör) és Réti Dávid (Conan, Equitania LC) előtt.

A számban a legjobb halasi, az idei felnőtt magyar bajnok, a Hirling József Lovasparkban készülő Fazekas István (Spirit, Határőr Dózse SE) lett. A vasárnapi versennyel lezárult a szabadtéri szezon Kiskunhalason. A lovasok már a fedeles idényre készülnek. A verseny teljes eredménylistája ide kattintva olvasható!

Kép-szöveg: Kovács Iván