Április 29-e és május 2-a között lesz Kiskunhalason az Országos Minősítő Díjugrató Lovasverseny és Grand Prix I. Fordulója. A rendezvény zárt kapuk mellett folyik, a Hirling József Lovasparkba nézők nem léphetnek be. A lovasokra és kísérőikre szigorú járványügyi korlátozások érvényesek. A négynapos versenyt online módon, élőben követhetik az érdeklődők. Hírportálunk napi összefoglalót készít.

Szokatlan módon, nézők nélkül, szigorú járványügyi szabályok betartása mellett rendezik meg városunkban a legtöbbek által május elsejei lovasnapokként ismert, nagy hagyományú díjugrató versenyt a Hirling József Lovasparkban. A létesítmény Fazekas Mihály utcai főbejárata zárva lesz, belépni nem lehet. A rendezők kérik az érdeklődő közönséget, hogy a mindenki számára elérhető online felületen, a lovasbázis.hu-n kövessék az eseményeket. A bázis honlapjára irányítják a Clipmyhorse.tv és a riderline.hu szakmai online csatornák élő felvételeit, tehát a lovasbarátok nyomon követhetik az eseményeket.

A versenyszámok csütörtöktől naponta délelőtt 9 órától kezdődnek és késő délutánig tartanak. A legfrissebb információk szerint, több mint 500 start várható a négy nap során. A legrangosabb versenyszám, a Grand-Prix (egyben Kiskunhalas Város nagydíja) vasárnap lesz. A délután fél háromkor tervezett szám 150 cm-es magasságon folyik majd és magyar bajnokok sora versenyez a nagydíjért, melyet a Digi sport is rögzít.  A halasi lovasok közül Fazekas István, Weinhardt Virág, Füzér Flóra és Nagy Sándor száll nyeregbe a GP-n. A Halasmédia napi összefoglalót készít az eredményekről. A napirend, a versenyszámok időbeosztása ide kattintva a díjugrató szakág honlapján érhetők el! Az eredményekről ide kattintva tájékozódhat!

A szervezők bíznak benne, hogy a május 22-24. között megrendezésre kerülő Pünkösdi országos versenyt a Hirling József Lovasparkban a nézők számára is nyitottan tudják már megrendezni.

Kovács Iván